Oposicions a la Facultat d'Economia i Empresa de la UB on desenes d'interins han repetit les proves d'estabilització del 29 d'abril (ACN/Carola López / Patrícia Mateos)

Acaba la primera fase de la repetició de les polèmiques proves d'interins anul·lades

La repetició de les oposicions anul·lades del 29 d'abril es faran en dos torns, el primer s'ha fet aquest dissabte i el segon es farà el 8 de juliol
Redacció Actualitzat
TEMA:
Generalitat de Catalunya

3.648 persones han repetit aquest dissabte les oposicions de la funció pública que la Generalitat va anul·lar després de detectar irregularitats i rebre milers de queixes per incidències en els exàmens del 29 d'abril.

Opten a 477 places convocades en els cossos d'agents rurals, execució penal i laborals transversals.

La repetició ha començat al matí amb normalitat. L'entrada dels opositors a un dels punts on es repetien les oposicions, l'Institut Joan Brossa de Barcelona, ha estat tranquil·la i sense cues.

Els opositors que han repetit les proves han explicat que han pogut anar al lavabo amb normalitat i s'han multiplicat les aules per fer les proves, amb molt d'espai entre aspirants. També hi havia molt més personal.

El pròxim dissabte, 8 de juliol, repetiran la prova la resta de persones que es van presentar a les oposicions anul·lades: 9.886 persones per a 1.344 places convocades en l'àmbit de la funció pública, com ara tècnics generals, juristes, administratius i tècnics especialistes.


Irregularitats i polèmica fa dos mesos

Tot plegat per esmenar el daltabaix del 29 d'abril, quan hi va haver tota mena d'incidències a les proves, que van provocar retards, l'ús de mòbils durant els exàmens i sales amb una capacitat massa petita per la quantitat de persones que hi havia convocades. Aquests problemes finalment van portar la Generalitat, d'acord amb els sindicats, a anul·lar totes les proves per evitar futures impugnacions.

Les proves van ser gestionades per l'empresa Cegos, a qui la Generalitat demana una indemnització econòmica pel daltabaix. Cegos, per la seva banda, nega qualsevol responsabilitat i acusa el Govern d'haver incomplert terminis i no haver facilitat la informació necessària per assumir la logística de les proves amb totes les garanties.

Aquest dissabte, 415 voluntaris funcionaris públics s'han ocupat de la coordinació, d'informar els aspirants i de la vigilància en les 158 aules previstes per acollir exàmens. El pròxim 8 de juliol seran 928 persones.

Un cop anunciat que les proves es repetirien, la Generalitat va decidir oferir una indemnització de 90 euros per persona pels "danys morals" ocasionats per les incidències, amb un cost total d'1,2 milions d'euros, que el govern vol reclamar com a compensació a Cegos. Les convocatòries dels dies 1 i 8 de juliol tenen un cost de 900.000 euros.

Aquestes oposicions responen al compromís del govern d'estabilitzar la plantilla i reduir la temporalitat, després del toc d'atenció que han rebut totes les administracions per part dels tribunals europeus i la Comissió Europea. L'objectiu és passar del 35,5% dels interins a la funció pública fins al 8% l'any 2024.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut