L'embarcació va arribar a les costes de Gran Canària pels seus propis mitjans (Reuters/Borja Suárez)

Arriba a Gran Canària el cayuco més gran de la seva història amb 231 migrants, 58 d'ells menors

En el que portem d'any, l'arxipèlag canari ja ha rebut més de 32.000 persones i a l'illa d'El Hierro han arribat embarcacions amb més de 250 migrants a bord
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Gran Canària ha rebut aquest diumenge el cayuco més gran de la seva història, amb 231 persones a bord, entre elles 58 menors, procedents de Gàmbia, el Senegal, Mali i Guinea.

Els migrants van arribar pels seus propis mitjans a l'illa, on van rebre assistència humanitària i sanitària. Tres d'aquestes persones, d'origen subsaharià, van ser evacuades a centres hospitalaris, amb patologies lleus.

Segons ha informat la Creu Roja, és el cayuco més gran que ha arribat mai a l'illa, però no a les Canàries, ja que a El Hierro aquest últim any n'han arribat alguns amb més de 250 ocupants i inclús amb 330 persones.

El cayuco va sortir de Gàmbia fa onze dies, segons els mateixos passatgers. Una embarcació de Salvament Marítim va salpar aquest diumenge a la tarda del port d'Arguineguín per auxiliar-lo, si bé va poder arribar a terra pels seus propis mitjans.

Es calcula que des de principi d'any ja han arribat a les Canàries més de 32.000 persones, més del doble que en el mateix període de l'any passat. Des que va arribar la primera patera a l'arxipèlag, ara fa 30 anys, ja hi han desembarcat més de 230.000 migrants.
 

El debat a Europa sobre la gestió migratòria

L'arribada d'aquest cayuco coincideix amb un moment en què alguns països europeus plantegen noves estratègies per abordar l'arribada de migrants. La setmana passada, la justícia italiana tombava el model ideat per Meloni, que pretenia deportar migrants a camps d'internament fora de la Unió Europea.

Una estratègia que defensen altres líders d'extrema dreta, com el president hongarès Viktor Orbán i que fins i tot ha plantejat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

A Espanya, que s'oposa a mesures d'aquest tipus, la justícia ja va suspendre un protocol del govern canari que afegia requisits en el procediment d'acollida de menors migrants. El Tribunal Superior canari va admetre el recurs de la Fiscalia, que considera que, amb el protocol, els menors migrants queden desemparats.

Justament s'ha referit a aquesta qüestió el portaveu de govern canari. Alfonso Cabello ha lamentat que l'executiu espanyol encara no els hagi fet arribar la partida de 50 milions d'euros a què es va comprometre aquest estiu per fer front a l'atenció de menors migrants no acompanyats:

"Canàries segueix sola. Seguim sense tenir finançament i sense una solució a aquest problema estructural. Les úniques solucions que s'han anat posant a sobre de la taula o els camins que s'han anat transitant han estat aquells que la comunitat autònoma ha explorat."

D'altra banda, Cabello ha recordat que les Canàries estan explorant alternatives per abordar la crisi migratòria i ha donat un termini de dues setmanes al PP i al PSOE perquè tinguin un acord estable i estructural que doni resposta a la situació.

 

ARXIVAT A:
Migracions Les Canàries
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut