Arribada a Málaga de l'equip de futbol Whuan Zall (EFE)

Arriba a Màlaga l'equip de futbol de Wuhan sense rastre de coronavirus

L'entrenador de l'equip, l'espanyol José González, assegura que els jugadors "no són virus amb cames"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Dispositiu extraordinari per avaluar i monotoritzar l'equip de futbol Whuan Zall, que ha arribat aquest migdia a l'aeroport de Màlaga. Tot i que els futbolistes fa 25 dies que estan fora de Wuhan, la ciutat epicentre d'aquest coronaviurs, i no n'han tingut cap símptoma, la seva arribada ha provocat rebombori.

L'equip ha anat fins a Andalusia per fer una concentració de pretemporada a Sotogrande, Cadis, que s'allargarà fins al 14 de febrer.

L'entrenador de l'equip, l'espanyol José González, ha demanat empatia amb els jugadors:

" Entenc la preocupació, però no són virus amb cames. Són esportistes que van venir l'any passat i enguany han volgut repetir. Espero que a Espanya trobin una mica d'empatia. No ha de ser fàcil estar tan lluny de la família i saber que molts estan a la zona de quarantena."

José González, entrenador del Wuhan Zall (EFE)

 

Crida a la tranquil·litat

L'expedició d'aquest equip de la Primera Divisió xinesa procedeix d'Istanbul i, amb anterioritat, de la ciutat xinesa de Xangai. Porta entrenant-se a Guangzhou, localitat situada a 1.000 quilòmetres de Wuhan, des del 4 de gener, amb la qual cosa, segons el Ministeri de Sanitat, ha superat àmpliament el període d'incubació:

"S'ha constatat que no hi ha incidències sanitàries entre els passatgers, és a dir, tots estan asimptomàtics."

 

Els integrants d'aquest equip, una trentena de jugadors, han sortit del recinte aeroportuari amb la resta del passatge per la zona d'arribades i els ha rebut una representació de la Junta andalusa, que també ha reiterat el seu missatge de tranquil·litat a la població.

La portaveu del grup assessor de seguiment del coronavirus a Andalusia, Inmaculada Salcedo, ha demanat "tranquil·litat" incidint en el fet que "no hi ha cap perill" i que ha passat "àmpliament el període d'incubació" de la malaltia, que és de 14 dies.

 

Els membres d'aquest club van sortir de Wuhan el 2 de gener, abans que hi hagués els primers casos.

Arribada a Málaga de l'equip de futbol "Whuan Zall" (EFE)

Fins a Màlaga s'ha desplaçat un equip de Sanitat Exterior de l'Ministeri, que està en permanent coordinació amb el Servei Andalús de Salut de la Junta.

Alguns dels molts periodistes que han cobert l'arribada de l'equip portaven màscares. I diversos ciutadans han expressat la seva sorpresa davant l'arribada d'aquest club.

 

Wuhan, epicentre del coronavirus

La ciutat de Wuhan, l'epicentre de l'epidèmia, continua confinada, i la Unió Europea està a punt d'evacuar tots els ciutadans comunitaris que hi vivien, que seran sotmesos a períodes de quarantena als seus països.

El govern xinès reconeix ja que les repercussions econòmiques del coronavirus seran molt més importants que les provocades per l'epidèmia de la SARS, malgrat que la mortalitat és menor.

Almenys 132 persones han mort a causa del virus. Totes a la Xina, on hi ha unes 6.000 persones infectades. Recordem que a Espanya no hi ha cap cas conegut de contagi.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut