Dues noies amb mascareta
Dues noies amb mascareta (ACN/Andrea Figueras)
Barcelona

Arriben 130.000 mascaretes amb la col·laboració de la comunitat xinesa de Catalunya

La comunitat xinesa de Catalunya ha facilitat tots els contactes perquè el Departament de Salut pogués fer la comanda

RedaccióActualitzat

Està previst que aquesta tarda arribi a l'aeroport de Barcelona un avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates, fruit de la col·laboració amb la comunitat xinesa de Catalunya, que ha facilitat tots els contactes perquè el Departament de Salut pogués fer la comanda.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ho ha anunciat en roda de premsa sobre l'evolució de l'epidèmia del coronavirus a Catalunya, aquesta tarda.

Per això ha aprofitat, també, per donar les gràcies a les iniciatives privades i empresarials que estan treballant per fer possible que a Catalunya es pugui disposar de tot el material adequat per atendre els malalts. La situació generada pel coronavirus segueix sent complicada, sobretot en hospitals i residències de gent gran.

L'Estat envia un avió a la Xina per recollir tests ràpids per detectar la Covid-19

L'Exèrcit de l'Aire ha enviat aquest dissabte al matí un Airbus 400 a Xangai per recollir material sanitari, majoritàriament proves ràpides per detectar el coronavirus.

Segons ha informat en roda de premsa el cap d'Estat Major de la Defensa, el general Miguel Ángel Villaroya, aquest transport de mercaderies es fa a petició de l'administració de l'Estat. "L'avió s'uneix als esforços de compra de material sanitari per part de les diferents institucions", ha indicat tot matisant que la compra de material no s'ha fet des del Ministeri de Defensa.

Aquesta mesura s'ha pres davant els creixents problemes i retards que estan tenint els vols de càrrega amb material sanitari provinents de la Xina.

Interior envia aquesta tarda 950.000 mascaretes a Catalunya per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

El Ministeri de l'Interior ha començat a repartir 1.125.000 mascaretes a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Institucions Penitenciàries per prevenir el coronavirus a tot l'estat.

Es preveu que aquest dissabte a la tarda arribin 950.000 mascaretes per avió a l'Aeroport de Barcelona. A més, el ministeri remarca que els pròxims dies i setmanes seguirà arribant regularment "una suma important" d'equips de protecció.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut