Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya (Basic Devices)

Arriben a Catalunya més d'un milió de mascaretes per protegir-se del coronavirus

És la primera entrega d'una comanda del Departament de Salut valorada en 35 milions d'euros i que el ministeri va aprovar el 19 de març
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Catalunya rebrà un milió de mascaretes al llarg d'aquest cap de setmana procedents de Xangai. Dissabte al matí ja va aterrar a Saragossa un primer avió amb material sanitari, concretament unes 400.000 mascaretes.

És la primera entrega de material d'una comanda que la Generalitat va fer a l'empresa barcelonina Basic Devices, SL, que preveu un total de dos milions de mascaretes N95, FFP2 i KN95 i més d'un milió de peces de vestuari de protecció per a personal sanitari. L'acord de compra el va autoritzar el Ministeri de Sanitat el 19 de març i està valorat en 35 milions d'euros.

Aquest diumenge està previst que aterri un segon avió amb material. Amb les dues partides s'arribarà al milió de mascaretes quirúrgiques i 100.000 mascaretes KN95 en un cap de setmana.

El carregament, provinent de la Xina, ha arribat a l'aeroport de Saragossa en avions de Qatar Airways i Avialink, i s'ha traslladat després a una nau industrial de Sant Sadurní d'Anoia.

Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya (Basic Devices)

Fruit de la col·laboració de la comunitat xinesa a Catalunya, dissabte va arribar a l'aeroport de Barcelona un altre avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates per entregar al Departament de Salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha agraït les iniciatives privades i empresarials que estan treballant per fer possible que a Catalunya es pugui disposar de tot el material adequat per atendre els malalts en hospitals i residències de gent gran.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut