L'avió que ha portat els repatriats, a la base de Torrejón de Ardoz (EFE/Moncloa)
Madrid

Arriben a Madrid els repatriats espanyols pel coronavirus

Són una vintena de persones repatriades des de la ciutat xinesa de Wuhan, que hauran de passar 14 dies hospitalitzats

RedaccióActualitzat

Poc abans de les 7 del vespre, ha arribat a Madrid, a la base deTorrejón de Ardoz, la vintena d'espanyols repatriats de Wuhan, la ciutat xinesa epicentre de la infecció del nou coronavirus. Cap dels repatriats té símptomes de la malaltia, que ja ha matat més de 200 persones a la Xina i que l'OMS ja considera una emergència internacional.

A l'arribada, personal de Sanitat Exterior els ha fet una revisió abans de portar-los a l'hospital militar Gómez Ulla, on passaran una quarantena de 14 dies, el període màxim d'incubació d'aquest coronavirus.

 

 

Estaran ingressats a la planta 17 de l'hospital i atesos per personal sanitari de la Unitat d'Aïllament d'Alt Nivell.

El director de Centre Emergències i Alertes de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat aquest divendres que tindran llibertat de moviment per la planta i fins i tot podran rebre visites, perquè no són persones malaltes i la possibilitat de contagi és molt petita.

 

L'avió ha aterrat a Torrejón de Ardoz poc abans de les 7 del vespre (Reuters / Susana Vera)

Els espanyols han sortit de Wuhan, juntament amb ciutadans britànics i nòrdics, en un Boeing 747-400 de la companyia Wamos Air. A bord, s'han extremat les mesures de seguretat. A tots els passatgers se'ls ha fet una revisió abans d'embarcar i durant el vol han estat monitoritzats.

Abans d'aterrar a Madrid, l'avió ha fet una escala a la base aèria de Brize Norton, al sud d'Anglaterra, per desembarcar els ciutadans britànics.

En el viatge de Londres a Madrid, la vintena de repatriats espanyols han fet el viatge acompanyats per tres metges i una infermera. A l'avió, hi anaven també persones d'altres països que seran repatriats als seus llocs d'origen.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut