Sitges

Arrimadas acusa Torra de voler governar "només per als que porten un llaç groc"

José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament, assegura que Ciutadans aposta per la continuïtat de l'article 155

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha justificat l'absència de la seva formació en la presa de possessió dels nous consellers perquè considera que l'executiu de Quim Torra no representa tots els catalans.

En declaracions a Sitges, en el marc de les jornades del Cercle d'Economia, Arrimadas ha retret al president de la Generalitat que hagi defensat que el llaç groc representa el govern de Catalunya.

" Nosaltres volem deixar clar que un govern que voluntàriament diu que el seu símbol és el llaç groc i que representa el govern doncs nosaltres no ho podem compartir, i és per això que hem decidit no assistir avui a la presa de possessió del govern, d'un govern que ha dit que el seu símbol és el llaç groc."

 

Arrimadas ha defensat no haver assistit aquest dissabte a la presa de possessió perquè com a cap de l'oposició té el "dret i obligació" de "denunciar" que "milions de catalans no estan representats" per l'executiu de Torra.

La cap de l'oposició també ha recordat que no està d'acord amb el programa del govern de Torra, però ha suposat que el president iniciarà aviat una ronda de contactes amb la resta de forces polítiques i ha afirmat que sempre estaran oberts a un diàleg "dintre de la legalitat".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat la presa de possessió d'"acte separatista" i ha criticat que la Generalitat sigui "una nova seu d'un comitè de sedició" per penjar la pancarta amb el llaç groc i el missatge "Llibertat presos polítics i exiliats".

 

 

 

Ciutadans aposta per allargar el 155

En una entrevista al programa "Acció política", el diputat de Ciutadans i vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, assegura que Ciutadans aposta per allargar la continuïtat de l'article 155.

Espejo-Saavedra creu que "davant un govern de la Generalitat que ha manifestat que vol continuar incomplint la Constitució seria oportú " la continuació del 155 en les àrees on el president Quim Torra vol incomplir la llei":

 

"No tenen cap impediment legal, però per Cs estan incapacitades per governar per a tota la ciutadania de Catalunya. Davant un govern que ha manifestat que vol continuar incomplint la Constitució i la llei, i que vol governar només per a una part del catalans incomplint la llei, creiem que si continua en aquesta línia la Constitució s'ha d'aplicar."

 

Espejo-Saavedra afirma que el president de la Generalitat "vol la confrontació i així ho ha expressat i ho ha dit clarament. Ho ha deixat per escrit durant molt de temps i en molts escrits que la seva única prioritat és la independència, i tot el que no sigui independència tant li fa. I afegeix que Torra "ha nomenat consellers que tenen també aquesta mateixa intenció i està deixant de banda la majoria de catalans que no han votat una opció independentista".

 

 

El vicepresident del Parlament s'ha referit als llaços grocs i considera que "és un símbol que només defensa una part dels catalans i que això genera confrontació".

"És un símbol que només defensa una part dels catalans i crec que això genera confrontació. Intentar ocupar l'espai públic que és de tots i no només d'una part dels catalans genera confrontació. Molta gent ja està farta de sortir al carrer i veure els espais públics que paguen amb els seus impostos amb un símbol polític que només representa  una part."

 

El diputat de Ciutadans adverteix que "no consentirem que trepitgin els nostres drets i protestarem i ho direm allà on sigui, al ple del Parlament, a la justícia, a la mesa del Parlament".

 

" Nosaltres, que som la principal força política de Catalunya, no consentirem que trepitgin els nostres drets i protestarem i ho direm allà on sigui, al ple del Parlament, a la justícia, a la mesa del Parlament. Aquells que pensaven que nosaltres no faríem la nostra feina, per a la qual ens han votat la majoria dels catalans com a força política,  doncs estan molt equivocats i ho farem."

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasCsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut