El president de Cs, Albert Rivera, considera que, amb la convocatòria electoral, "ara és l'hora d'Espanya" (EFE)

Rivera diu que els independentistes "no poden marcar el rumb, sinó qui estima Espanya"

Arrimadas sobre pactes electorals: "Amb aquest Sánchez és impossible arribar a acords"
Juli Rodés Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que "avui és un bon dia per a Espanya" perquè "se li retorna la veu al poble espanyol després d'una legislatura fallida".

Rivera ha comparegut en roda de premsa, abans del migdia, al Congrés dels Diputats, per valorar la convocatòria avançada d'eleccions per part de Pedro Sánchez.

El president del govern espanyol i el seu predecessor en el càrrec, Mariano Rajoy, han estat, per igual, objecte de les crítiques de Rivera, que considera que la legislatura actual "es va acabar, políticament, el 24 de maig", arran de la sentència de la Gürtel.

 

 

A Rajoy li ha retret que no convoqués eleccions i fes possible "una moció de censura que va guanyar Sánchez de la mà de Bildu, de Torra, de Puigdemont, de Rufián i de Pablo Iglesias".

A Sánchez, que mentís, considera, utilitzant La Moncloa "per al seu interès personal" després de dir que convocaria eleccions.

"Després de nou mesos, s'ha acabat l'escapada de Sánchez, s'ha acabat la legislatura de Rajoy i Sánchez."


"Ara és l'hora d'Espanya"

La convocatòria electoral marca, per a Rivera, el moment "d'obrir una nova etapa després de quaranta anys de PP i PSOE pactant amb nacionalistes".

"Ara és l'hora d'Espanya. El futur ha d'estar en mans dels que estimem aquest país, no dels que odien i volen liquidar aquest país."

"Junqueras no pot marcar el rumb, ni Torra, ni Puigdemont, ni Rufián. Hem de marcar el rumb aquells que, amb diferents ideologies, tenim un projecte comú per a Espanya."


"Liberalisme, patriotisme"

El líder de Ciutadans ha argumentat que Espanya necessita consensos i reformes d'àmbits com l'educació, l'administració i la llei electoral.

I s'ha compromès a fer-ho "sense cridar", "sense insultar" i "sense dividir entre esquerres i dretes, les velles ideologies del segle XX, per passar a les noves idees del segle XXI".

"Espanya necessita liberalisme, necessita patriotisme i necessita futur i modernitat. Parlant de Franco i de l'avortament no es construeix."

Rivera també ha recuperat l'expressió "govern Frankenstein" per alertar que, si els votants "constitucionalistes" no es mobilitzen, Sánchez podria tornar.

"Perquè Sánchez no ressuciti Frankenstein hem d'omplir les urnes de vots taronges i de vots constitucionalistes. Si Sánchez no se'n va a l'oposició, tindrem un govern Frankenstein 2, un govern amb els separatistes i amb Pablo Iglesias de vicepresident."

"El PSOE, mentre estigui en mans de Sánchez, no és una alternativa constitucionalista."

 


Abans que Rivera havia parlat, aquest matí, la portaveu de Ciutadans i cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, que ja s'havia mostrat partidària que les eleccions generals es facin com més aviat millor, perquè la legislatura actual està "perduda".

"Com més aviat millor, com més aviat millor. A la tardor no em sembla bé. Com allarga [Sánchez] aquesta legislatura que està esgotada des del primer moment. Que s'acabi ja aquesta legislatura que ha estat absolutament perduda."


Entrevistada al programa "Els matins" de TV3, i preguntada sobre possibles pactes postelectorals, Arrimadas ha descartat el PSOE.

"Amb aquest Pedro Sánchez és impossible arribar a acords, perquè ell sempre preferirà el separatisme i el populisme."


En aquest mateix sentit, ha arribat a retreure a Pedro Sánchez l'aixecament de l'article 155 a Catalunya.

"El 155 no tenia perquè aixecar-se mentre tinguem un govern de la Generalitat que diu cada dia que segueix amb el mateix pla que va originar el 155."


També ha retret al president del govern espanyol que arribés a La Moncloa "per la porta del darrere" i que hagi "sortit del pacte constitucionalista" i "cedit" als partits independentistes "des del minut u".

 

 

Entre aquestes cessions hi ha, segons Arrimadas, la taula de partits polítics catalans proposada pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

"La taula de partits de Catalunya està inventada des de fa molts anys i es diu Parlament de Catalunya. És un xiringuito més de l'independentisme per buidar de contingut el Parlament de Catalunya."


Un Parlament que ha tornat a denunciar que el president de la cambra, Roger Torrent, tanca quan vol.

"Jo no puc acceptar que el Parlament es tanqui quan el senyor Torrent vulgui. Què és això? Això sí que és atacar les institucions catalanes des del separatisme."


Arrimadas no s'ha volgut pronunciar sobre un possible pacte de govern amb el PP com l'assolit a Andalusia, amb el vistiplau de Vox.

 

 

Ha remarcat, això sí, que "nosaltres no hem pactat amb Vox, hem pactat amb el PP", partit que, ha dit, no creu que hagi de tornar a La Moncloa.

"La situació d'Espanya no se soluciona tornant a posar el Partit Popular al capdavant del govern. Jo vull una nova etapa a Espanya."

ARXIVAT A:
Albert Rivera Inés Arrimadas Cs Procés català Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut