Entrada a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell
Entrada a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell

Arxiven la investigació per presumptes irregularitats al col·legi d'advocats de Sabadell

La interlocutòria judicial, a més, afirma que el col·legi duu a terme la gestió del torn d'ofici amb total transparència

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Roger Rovira

Periodista de la secció de Societat de TV3 especialitzat en tribunals

@RogRovi
Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 4 de Sabadell tanca el cas en què s'investigava els màxims responsables del col·legi d'advocats de la ciutat, inclosa la degana, Eulàlia Barros, el responsable del torn d'ofici, David Mor, i el tresorer de l'entitat, Roger de la Guerra.  

El jutge fa el pas després de diversos mesos d'investigació, la declaració dels implicats i també de testimonis, en no apreciar cap indici dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d'influències i corrupció entre particulars.

Segons la resolució, no hi ha hagut cap mala actuació en l'assignació d'aquest servei, contràriament al que van denunciar davant de la Fiscalia dos advocats a títol individual. Aquests dos denunciants, explicaven a TV3, que un grup d'advocats van facturar quantitats molt superiors a la mitjana per la seva actuació al torn d'ofici.

En la resolució, el jutge assegura que, després de totes les diligències practicades en els darrers mesos "no es deriva el més mínim indici de la comissió de cap delicte".

La interlocutòria judicial, però, va encara un pas més enllà i afirma que el resultat de la investigació ha permès certificar que el Col·legi de l'Advocacia de Sabadell "duu a terme una gestió del torn d'ofici amb total i especial transparència i amb aplicació dels principis d'igualtat i equitat".
 

No hi va haver cap tracte de favor

Davant de tots aquests fets, la resolució judicial conclou que "no ha existit tracte de favor amb les designacions i les guàrdies" del torn d'ofici ni cap de les suposades conductes irregulars que formaven part de la denúncia.

"En definitiva --escriu el jutge-- els responsables del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell no han permès, cooperat ni facilitat, a través del torn d'ofici, tractes de favor a determinats advocats, ni els advocats han facturat de forma indeguda en perjudici dels companys ni de l'Administració Pública."

L'arxivament del cas és provisional. El Col·legi de l'Advocacia de Sabadell, que des del primer moment ja va negar públicament totes les acusacions, celebra la decisió del jutjat.

Anar al contingut