Assange denuncia xantatge des d'Espanya amb imatges seves a l'ambaixada de l'Equador
Assange a l'ambaixada de l'Equador a Londres (Arxiu)

Assange es queda sense internet

Els últims mesos, el fundador de Wikileaks s'ha mostrat especialment insistent opinant sobre la situació política a Catalunya

Actualitzat

El govern equatorià ha restringit l'accés a les comunicacions al fundador de Wikileaks, Julian Assange, que està refugiat a la seva ambaixada de Londres des del 2012. L'executiu de Lenin Moreno considera que Assange ha violat un acord pel qual s'havia compromès a no opinar sobre qüestions d'altres països.

El fundador de Wikileaks ha estat molt crític amb diversos conflictes d'arreu del planeta i s'ha mostrat especialment insistent opinant sobre la situació política a Catalunya. De fet, al novembre de l'any passat, el govern equatorià va demanar-li explícitament que no opinés sobre Catalunya.

Segons el govern equatorià, el comportament d'Assange a les xarxes socials "posa en risc" les "bones relacions" del país "amb el Regne Unit, la restat d'estats de la Unió Europea i altres nacions". En una nota de premsa, la secretaria de Comunicació equatoriana explica que la decisió es va començar a aplicar dimarts.

"El govern de l'Equador ha suspès els sistemes que permeten a Julian Assange comunicar-se amb l'exterior des de l'ambaixada equatoriana a Londres. La mesura s'ha adoptat davant l'incompliment per part d'Assange del compromís escrit que va assumir amb el govern el desembre de 2017 pel qual s'obligava a no emetre missatges que suposessin una ingerència en relació a altres estats."

Després de diverses peticions per part del Ministeri d'Exteriors equatorià, Assange va tornar a manifestar-se dilluns sobre qüestions polítiques que afecten altres països, quan va criticar la decisió del govern britànic d'expulsar diplomàtics russos en resposta a l'enverinament de l'exespia Serguei Skripal.

 

 

El mateix dia, Assange va comparar la detenció de Puigdemont a Alemanya amb la de Companys per part de la Gestapo l'any 1940.

 

 

ARXIVAT A:
Julian AssangeProcés català
Anar al contingut