Assange rep el disc compacte de mans de Rudolf Elmer. (Foto: Reuters)
Assange rep el disc compacte de mans de Rudolf Elmer. (Foto: Reuters)
Londres

Assange rep detalls dels comptes bancaris a Suïssa de 2.000 personalitats

El fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, ha rebut dos discos compactes amb dades bancàries de dues mil personalitats d'arreu del món sospitoses d'evasió fiscal. Assange ha rebut les dades de mans de Rudolph Elmer, un antic executiu del Julius Baer Bank, un dels principals bancs suïssos. Aquest exbanquer ha justificat la seva decisió perquè creu que té "el dret de plantar-se si alguna cosa està mal feta". Assange calcula que les dades es podrien fer públiques d'aquí a dues setmanes.

Actualitzat
Julian Assange ja disposa de més munició en la seva batalla contra el poder. El fundador de Wikileaks ha rebut aquest dilluns dos discos compactes amb els detalls de comptes bancaris de 2.000 persones riques i famoses sospitoses d'evasió fiscal. Les dades es faran públiques d'aquí a dues setmanes, un cop Wikileaks les hagi verificat, i inclouen una quarantena de polítics de "totes les parts" del món.

El filtrador és, en aquest cas, és un antic banquer. Rudolph Elmer és un antic directiu del Julius Baer Bank, un dels principals bancs suïssos, acomiadat l'any 2002 després de treballar durant vuit anys com a cap d'operacions de la companyia a les Illes Caiman. Elmer ha entregat els documents a Assange en una roda de premsa a Londres abans de tornar cap a Suïssa, on serà jutjat per una acusació de robatori d'informació d'un banc.

Elmer ha explicat que volia fer pública la informació per tal d'educar la societat: "Crec que com a banquer tint el dret de plantar-me si alguna cosa està malament". "Estic en contra del sistema. Sé com funciona el sistema i conec el dia a dia del negoci. Des d'aquest punt de vista, volia fer saber a la societat el que jo sé", ha afegit.

Assange, per la seva banda, ha qualificat Elmer de "denunciant de bona fe" i és per això que ha dit que se sent amb "el deure de donar-li suport". El fundador de Wikileaks ha afirmat que Elmer "ha lluitat en aquest cas durant cinc anys per, d'una manera o altra, cridar l'atenció sobre aquestes dades".

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut