Assegut en una cadira plegable al bus: la imatge de la saturació a les línies del Maresme

El govern estudia reforçar les línies, que han incorporat usuaris que no es refien de Rodalies i que denuncien inseguretat als autobusos en hora punta

RedaccióActualitzat

Els problemes constants de Rodalies han obligat molts usuaris a buscar alternatives de transport. Al Maresme, per exemple, hi ha molta gent que ha canviat els trens de la línia R1 per l'autobús i és tanta l'afluència que molts passatgers han d'anar drets o asseguts a les escales, fins i tot pels trams d'autopista.

Alguns usuaris directament s'emporten cadires plegables i les planten al mig del passadís. Els més afectats són els usuaris de Sant Pol de Mar, que és l'última parada de la línia de la costa abans d'agafar l'autopista i això fa que gairebé mai trobin un lloc per seure, com expliquen Mònica Rebollo i Noemí Calzado:

"Segur que asseguda ja no hi aniré. Ara estic esperant el bus, resant per veure si em toca un tros d'escala."

"I és perillós, perquè hi ha frenades. No és la mateixa velocitat que portes en una carretera nacional que en una autopista."

Els usuaris de bus denuncien que se senten insegurs per les condicions en què han de viatjar cada dia en hores punta. Amb tot, la normativa permet circular en un autobús dret i sense cap subjecció de seguretat fins i tot a l'autopista.

La Generalitat reconeix la problemàtica i es compromet a introduir millores a les línies de bus amb més demanda, però les supedita a l'aprovació dels pressupostos per al 2025.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut