Els bombers van trigar més de dues hores a baixar les 14 persones atrapades, perquè les van haver d'evacuar una a una (Bombers de Saragossa)

Atrapats dues hores a 18 metres d'altura en una atracció de fira a Saragossa

Els bombers van haver de rescatar 14 persones amb una autoescala de 30 metres i als afectats els van premiar amb xocolata calenta i xurros per oblidar el mal tràngol

Ensurt a la fira de la Festa del Pilar, a Saragossa. Els bombers van haver de rescatar 14 persones atrapades a uns 18 metres d'altura en una atracció del recinte firal de Valdespartera.

L'atracció Límit XXL té 12 radis que giren a gran velocitat i dels que pengen les cistelles dobles on pugen els passatgers. Dissabte a la nit un problema de pressió de l'oli del motor del mecanisme que fa girar l'atracció va fer que s'aturés de forma sobtada i que no es pogués tornar a posar en funcionament. 

Els bombers no van trigar a arribar, però l'operació de rescat no va ser ràpida. L'única forma d'arribar fins a les cistelles penjants era amb una escala de grans dimensions. Per això van demanar l'autoescala mecànica de 30 metres. 

Després va ser qüestió de paciència i de contenir els nervis: dos bombers especialistes en operacions de rescat vertical van pujar amb la cistella fins on era cada parella d'usuaris atrapada. Amb una eina van poder desbloquejar el sistema de seguretat individual de cada seient i van ajudar a traspassar cada usuari. A tots els rescatats els van posar un arnès i ancoratges per fer amb seguretat el pas de l'atracció a l'autoescala. 

Les persones van anar baixant una a una. L'equip de rescat va decidir avançar el rescat d'una noia que estava molt marejada perquè fos atesa pels equips mèdics de forma immediata. 

Cap de les persones que estaven atrapades a l'atracció firal va resultar ferida, però molts van passar una estona de fred perquè l'incident va ser de matinada i a l'altura en què van quedar penjats bufava un vent fred. 

Per ajudar a passar el mal tràngol de l'espera i el rescat d'altura, els propietaris de les xurreries ambulants instal·lades a la fira van decidir repartir entre els afectats gots amb xocolata calenta i xurros acabats de fer. Un detall que ha posat un punt final dolç a l'aventura. 

 

Anar al contingut