Un incendi a la catenària per una peça en mal estat afecta l'interior d'un tren de l'R3 en marxa

La línia de Rodalies està tallada entre Manlleu i Torelló i entre Planoles i Puigcerdà, i s'ha habilitat transport alternatiu per carretera
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

La circulació regular de trens de la línia R3 de Rodalies està interrompuda entre Manlleu i Torelló --dues parades que es cobreixen amb un tren llançadora-- i entre Planoles i Puigcerdà. En el segon cas, per la caiguda d'un arbre i, en el primer cas, per una avaria elèctrica a la catenària, aquest dimarts al matí, que inicialment ha afectat el servei fins a Ripoll.

Ha passat cap a tres quarts de 9 del matí, quan la catenària s'ha incendiat a Torelló i les flames han passat al sostre d'un dels vagons d'un tren d'aquesta línia que es dirigia a Barcelona. Flames que han afectat després a l'interior.

Segons ha explicat Gema Aliaga, subdirectora de la xarxa convencional nord-est d'Adif, la causa de l'incendi és que l'aïllador del pantògraf del tren--que és el que entra en contacte amb la catenària per rebre la tensió i poder circular-- "estava en mal estat". En tot cas, ha afegit que s'havia revisat fa un mes, com marca el protocol.

La delegada de Comunicació de Renfe a Catalunya, Anna Viñals, ha assegurat que "les flames han quedat ràpidament controlades".
 

Un tren evacuat

A causa de l'incident, s'han evacuat la setantena de passatgers del tren afectat, que justament s'acostava a Torelló quan ha començat el foc. 

Dues persones han necessitat assistència mèdica: una en estat lleu i una en estat menys greu, segons el SEM. La resta, ha dit Viñals, "han pogut baixar amb l'ajuda de la interventora i sense més afectació que el nerviosisme propi" d'una situació així.

Usuaris afectats han compartit imatges a les xarxes socials, en què es veu els passatgers caminant per la via després d'abandonar el tren que ha quedat aturat a Torelló. "Hem pogut baixar ràpid i travessar uns camps fins a Torelló, que érem aquí mateix, encara", ha explicat Martí Oliveras al 324.cat.

Li ha passat el mateix a Adrià Capdevila, un jove que també viatjava en el tren evacuat. "He trobat a faltar un mica de protocol", ha assegurat a "Els matins" de TV3.

Un altre usuari ha compartit el moment de l'incendi de la catenària a Torelló. 

El foc ha deixat un forat al sostre del vagó afectat:

El foc ha deixat aquest forat al sostre d'un dels vagons del tren (3Cat/Núria Bacardit)

Renfe ha habilitat un transport alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Planoles i Puigcerdà.

Tècnics d'Adif estan treballant per reparar l'avaria i restablir el servei com més aviat millor. Es preveu que això passi al llarg de la tarda.

ARXIVAT A:
Transport públic Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut