El servei de Disciplina Urbanística i Llicències de l'Ajuntament i la Policia Local han actuat per aturar el projecte (iStock/JackF)

Aturen l'intent de fer 116 infrahabitatges en 2 locals comercials a Santa Coloma de Gramenet

Les obres per crear aquests pisos rusc no tenien permís i no garantien ni ventilació ni condicions adequades d'habitabilitat

RedaccióActualitzat

La Policia Local i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han aturat dos projectes il·legals de pisos rusc a la ciutat. 

La Policia Local, en col·laboració amb el servei de Disciplina Urbanística i Llicències de l'Ajuntament, ha intervingut per paralitzar aquests dos projectes, que pretenien convertir dos locals comercials, ara clausurats, en 116 infrahabitatges.

Durant la inspecció, els agents van descobrir un total de 79 habitatges en un dels locals i 37 en l'altre, tots sense ventilació i en condicions inadequades d'habitabilitat.

L'actuació es va dur a terme arran d'una denúncia veïnal que alertava sobre obres sospitoses en un dels locals. En verificar la situació, els agents van constatar que les obres no tenien permisos.

Els projectes volien convertir dos locals en 116 infrahabitatges
Els projectes volien convertir dos locals en 116 infrahabitatges (Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)

A més, es va comprovar, en coordinació amb els tècnics de l'àrea de Disciplina Urbanística, que les modificacions infringien les normatives urbanístiques vigents, i immediatament es van paralitzar les obres i es van precintar els locals.

Aquest tipus de construccions, conegudes com a pisos rusc, són espais molt reduïts que no compleixen els requisits mínims d'habitabilitat, fet que suposa un risc tant per a la seguretat dels futurs residents com per a la convivència de l'entorn veïnal.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut