Augmenta un 73% el nombre de morts al registre civil pel coronavirus

Entre 65 i 75 anys, hi ha 340 morts per damunt de la mitjana anual, un 90% més
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Quantes persones han mort per coronavirus? Una pregunta amb una resposta complicada. Cada dia hi ha l'actualització del Departament de Salut, però també la xifra de persones mortes en residències. I en una situació de crisi com l'actual, nombrosos experts han apuntat que la xifra de contagis per la malaltia podria ser molt superior. Queda el dubte si el de morts també seria més alt que el registrat.

Un exercici que s'ha proposat per avaluar la mortalitat per la Covid-19 és fer una comparació mirant el registre civil. Quantes persones han mort en anys anteriors en aquestes dates i quantes moren ara. Són dades que l'Institut Carlos III de Madrid ofereix en brut desglossades per comunitats autònomes.

Si ens fixem en el cas de Catalunya, entre el 22 de març i el 6 d'abril és quan hi ha un gran pic de defuncions. La mitjana dels últims anys per aquestes dates era de 2.846 persones mortes, però enguany n'hi ha hagut 4.949. Això són 2.104 més del que seria un any normal. Un 73%.

 

En aquestes mateixes dates, hi va haver unes 2.600 morts detectades per coronavirus al país.

 

90% més de morts entre 65 i 75 anys

L'increment també es pot veure per franges d'edat. Fins a 65 anys han mort 61 persones més del que és habitual, un 16% d'increment. Entre 65 i 75 anys, hi ha 340 morts per damunt de la mitjana, un 90% més. I de més de 75 anys, són 1.728 les defuncions per damunt del que seria habitual. Un 83,5% més, en una franja d'edat en què el nombre de defuncions ja és sempre alt.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut