La tomba de Francisco Franco al Valle de los Caídos (ACN)

Aval definitiu del Suprem a l'exhumació de Franco

La família Franco demanarà l'empara del Constitucional
Actualitzat
TEMA:
Francisco Franco

El Tribunal Suprem aixeca l'últim obstacle per a l'exhumació de Franco. El Tribunal ha avalat la decisió del govern espanyol d'exhumar les restes del dictador i ha deixat sense efecte la suspensió cautelar sobre el dret de l'executiu que encara pesava sobre tres recursos pendents.

Es tractava dels presentats per la Fundació Franco, l'Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos i l'instat per la Comunitat Benedictina del Valle.

La sala contenciosa administrativa diu que la suspensió cautelar dels acords del Consell de Ministres de juny i juliol s'ha d'aixecar després de la resolució del recurs de la família Franco. Els magistrats argumenten que s'han alterat els pressupòsits sobre els quals es va acordar la suspensió i que ara prevalen els interessos generals.


La família Franco intenta aturar-ho

Abans de fer-se pública aquesta decisió, la família Franco ja havia anunciat que, com a últim recurs, demanarà l'empara del Constitucional per aturar el desenterrament del dictador del Valle de los Caídos. Mentre es resol, volen la suspensió cautelar de l'exhumació, una mesura que seria molt excepcional. Segons el govern espanyol, el trasllat es farà de manera imminent.

El tribunal recorda també que l'article 119 de la Constitució espanyola obliga a tothom a complir les sentències fermes, una indicació que afecta la família Franco i el prior de l'abadia de la Santa Creu del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, que va advertir al govern espanyol en funcions que no autoritzava l'entrada a l'abadia per exhumar les restes de Franco.

 

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Memòria històrica Francisco Franco
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut