Façana principal del TSJC a Barcelona (Maria Aladern/ACN)

Avalen l'acomiadament d'una dona per anar de viatge en el permís d'hospitalització d'un familiar

Les fotografies de l'escapada van aparèixer publicades a Instagram
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l'acomiadament d'una treballadora perquè, entre altres incompliments, se'n va anar de vacances a les Balears durant els dies de permís a què tenia dret per l'hospitalització de la seva mare. I és que les fotografies de l'estada a les illes es van publicar a Instagram.

En la sentència del cas, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, la sala social del TSJC ratifica la decisió d'un jutjat de Barcelona, que ja va donar per bo l'acomiadament de la treballadora per fer utilització "desviada" del permís de cinc dies per estar al costat de la seva mare.  

La treballadora, encarregada d'una botiga de Pull and Bear i amb set anys d'antiguitat, va sol·licitar els cinc dies de permís per l'operació quirúrgica a què s'havia de sotmetre la seva mare en un hospital de Santiago de Compostel·la.

El permís començava el 7 de juliol del 2022. No obstant això, la sentència considera provat que, almenys els dies 7 i 8 de juliol (dijous i divendres), la treballadora va estar de viatge a les Illes Balears, com així ho demostren una sèrie de fotografies publicades per Instagram, i no va ser fins al 9 de juliol que va volar a Santiago de Compostel·la, amb data de tornada el dia 13.

 

Intervenció quirúrgica programada de manera sobtada

La treballadora acomiadada va al·legar que els dies 7 i 8 de juliol els havia sol·licitat de permís per anar-se'n de vacances amb més d'un mes d'antelació.

La intervenció quirúrgica de la mare, programada de forma sobtada, li va capgirar els plans quan ja tenia el viatge pagat, per la qual cosa la seva família va decidir que en gaudís i que fins al 9 de juliol no acudís a l'hospital per tenir cura de la mare.

Malgrat aquesta argumentació de l'empleada, el TSJC considera que aprofitar els dies de permís per desplaçar-se a les Illes Balears, "sense cap vinculació amb l'esmentada hospitalització", suposa un incompliment contractual molt greu.

La sentència recull també altres infraccions comeses per la treballadora, com agafar-se dies festius a compte d'hores extres sense comunicar-ho a la direcció de la botiga ni al departament de recursos humans, o negligències en l'elaboració del calendari laboral de la resta d'empleats de l'establiment.

Pel TSJC, tot plegat suposa una "inequívoca i greu transgressió de la bona fe contractual i un abús de confiança", per la qual cosa conclou que l'acomiadament de la treballadora va ser procedent.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut