La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, aquest divendres a Madrid (EFE)

Ayuso apuja el to contra Sánchez i el plantarà en la reunió pel model de finançament

La presidenta de la Comunitat de Madrid no anirà a La Moncloa, com estava programat per a aquest divendres, i acusa Sánchez de difamar la seva parella

RedaccióActualitzat

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, no anirà aquest divendres a reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a La Moncloa, a la qual havia estat citada per tractar el model de finançament autonòmic.

En un comunicat, la presidenta ha declinat la invitació per dues raons. La primera, perquè assegura que se celebra en el marc d'una sèrie de trobades posteriors a la negociació del finançament singular per a Catalunya.

Díaz Ayuso ho qualifica de "ruptura de la hisenda comuna de tots els espanyols, amb els socis independentistes del govern", un pacte que diu que serà letal per a l'estat de dret, la unitat d'Espanya i la solidaritat entre regions. 

El segon motiu per no anar a la reunió és perquè, segons el comunicat, el president espanyol "va difamar la presidenta amb gravíssimes acusacions, que assegura que els ministres han rebut l'ordre de repetir, amb relació al presumpte cas de frau fiscal que afecta la seva parella, Alberto González Amador.

Dijous passat, des de Brussel·les, Sánchez va demanar la dimissió d'Ayuso i va titllar la seva parella de "delinqüent confés". En aquella compareixença, Sánchez va assenyalar que la presidenta de la Comunitat de Madrid es podria haver beneficiat de l'activitat de la seva parella.


Óscar López: "Ayuso fa la pitjor política possible"

Aquest dilluns ha respost a Ayuso el ministre de Transformació Digital, Óscar López, que ha qualificat l'anunci d'Ayuso de "gravíssim" i "sense precedents":

"No és capaç ni tan sols ara de mantenir un mínim respecte institucional. Com pots no anar-hi quan et crida el president del govern per debatre els assumptes que afecten la Comunitat de Madrid?"

Ho ha dit entrevistat a TVE, i ha afegit que la presidenta de Madrid fa la "pitjor política possible" i li ha atribuït una "estratègia de xoc permanent" i de "fang":

"Aquesta manera de fer política, sempre enfangant, incapaç d'arribar mai a acords, sempre fugint d'estudi sobre les seves pròpies responsabilitats, crec que és la pitjor política possible."

La parella d'Ayuso cita Sánchez i Bolaños

Mentrestant aquest dilluns els advocats de González Amador han proposat a Sánchez i al ministre de Presidència, Félix Bolaños, un acte de conciliació perquè es retractin per haver-li dit "delinqüent".

És un tràmit abans de posar-los una querella per suposades injúries i calumnies, tot reclamant-los 100.000 euros a Sánchez i 50.000 a Bolaños en concepte d'indemnització.

Fa mig any la parella de Díaz Ayuso ja va fer el mateix a María Jesús Montero per unes declaracions al Congrés, i llavors la ministra d'Hisenda no va anar a l'acte de conciliació.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut