Ayuso retreu a Feijóo l'intent de pactar la investidura amb el PSOE i el tracta d'inexpert

La presidenta de la Comunitat de Madrid diu que avala el líder popular, però li retreu que s'apropi a Sánchez amb l'argument que "la base del PSOE ja no és la igualtat"

Xavier CaraltóActualitzat

L'inici del curs polític del PP madrileny ha servit a Isabel Díaz Ayuso per marcar perfil propi i posar de manifest les seves diferències amb Alberto Nuñez Feijóo, convidat principal a la trobada que s'ha fet a la localitat de Collado Villalba.

La presidenta madrilenya no ha deixat passar ni 24 hores per retreure al seu cap de files l'intent de pactar amb el PSOE perquè li facilités una investidura per governar durant dos anys.

Ayuso, sense pèls a la llengua un cop més, ha qualificat la proposta de Feijóo de "bisoña", paraula que el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola defineix com a nou i inexpert.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en la intervenció que ha fet a Collado Villalba
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en la intervenció que ha fet a Collado Villalba (Europa Press/Marta Fernández)

"El PSOE ha canviat"

"És l'hora d'obrir el ulls", ha dit Ayuso davant Feijóo. Segons la presidenta madrilenya, "la base social del PSOE ha canviat":

"Ja no és la igualtat que tant han fet servir. No ens n'adonem. Apel·lem de manera inexperta a un partit, els principis del qual s'han esfumat, uns suposats valors socialistes que ja no existeixen".

Encara més. Díaz Ayuso ha assegurat que a la "vella guàrdia (del PSOE) se la maltracta". I ha recorregut a la repetida metàfora del govern Frankenstein per afirmar que "han fabricat un monstre que ja no respon al seu amo, al seu creador".

Isabel Díaz Ayuso, Alberto Núñez Feijóo i Cuca Gamarra, en l'acte que ha obert el curs polític del PP, aquest 31 d'agost
Isabel Díaz Ayuso, Alberto Núñez Feijóo i Cuca Gamarra en l'acte que ha obert el curs polític del PP, aquest 31 d'agost (Europa Press/Marta Fernández)

Feijóo no es veu president

Feijóo no ha reaccionat a l'envestida d'Ayuso. Al contrari. En el seu discurs, després de sentir la presidenta madrilenya, ha assegurat que "després de sentir-la s'arriba a la conclusió que Madrid és la millor ciutat del món".

El president dels populars comença a donar mostres que no es veu a La Moncloa en un futur pròxim:

"Potser aquest procés no em porta a la investidura, però portarà a la política nacional i al Congrés la igualtat dels espanyols, la dignitat de les institucions i la prioritat de les famílies".

Nuñez Feijóo ha conclòs davant la plana major del seu partit que "governar implica renunciar a posar la nació al servei d'una persona. I encara que això ens costi rebre el no, us puc assegurar que aquest no es rep amb absoluta dignitat".

 

 

ARXIVAT A:
PPIsabel Díaz AyusoAlberto Núñez FeijóoEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut