Aznar i Zapatero afirmen que Adolfo Suárez tindrà un lloc privilegiat en la democràcia espanyola

Actualitzat

José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero també han volgut retre homenatge a Adolfo Suárez i a la seva contribució al sistema democràtic.

Aznar ha anat a la clínica on ha mort Suárez per donar el condol a la família i ha estat aquí on ha declarat que Suárez té assegurat un lloc d'honor per la seva aportació a la democràcia i a la història d'Espanya. Aznar, que va ser president del 1996 al 2004, ha dit que recordava moltes històries amb Suárez però ha assegurat que les que perduren per sobre de totes són les que fan referència a la família i a l'estat espanyol. Aznar ha afegit que Suárez al principi va ser contrincant seu i després es va convertir en un aliat i amic.

Per la seva banda, Zapatero, que va governar del 2004 al 2011, ha declarat que Espanya acomiadarà Suárez amb un sincer, just i unànime homenatge. A través d'un comunicat, Zapatero ha assenyalat que el país ha de reconèixer que la Transició va ser un exemple per al món i que això només es pot entendre a partir de l'actitud d'Adolfo Suárez, del seu afany de concòrdia i de la seva valentia. Una valentia que, ha afegit, es va poder comprovar durant el 23-F. Zapatero també ha declarat que gràcies a Suárez moltes generacions d'espanyols han viscut en llibertat i pau.
 

 

Anar al contingut