Manama

Bahrain decreta l'estat d'emergència després de fer fora els manifestants de la plaça Lulu

El govern de Bahrain ha decretat l'estat d'emergència, ha pres totes les mesures necessàries per restablir l'ordre i ha instat la població a no anar a les protestes. Desenes de tancs ocupen el centre de la capital després de desallotjar a trets els milers d'opositors que havien acampat a l'anomenada plaça Tahrir de Manama per demanar la caiguda del règim. El resultat: sis morts i més de 200 ferits. L'executiu ha bloquejat l'accés a internet i es reuneix amb els líders de la península aràbiga per mirar d'aturar el moviment. Acusen l'Iran de ser al darrere de les protestes.

Actualitzat
Les revoltes al món àrab es van estenent. Però a Bahrain, ni el govern ni l'exèrcit té tants miraments com a Tunísia o a Egipte. L'illa ha decretat l'estat d'emergència i ha assegurat que ha pres totes les mesures per restablir l'ordre. Una de les mesures ha estat enviar desenes de tancs al centre de Manama per desdir els ciutadans de participar en més protestes.

Les forces armades del país han justificat el desplegament de tancs a la capital per "preservar la seguretat dels ciutadans" i han demanat a la població que s'abstingui de participar en les manifestacions. Això després de desallotjar a trets els milers de manifestants de la plaça Lulu, o de la Perla, a la capital del país, Manama.

El balanç dels aldarulls ha estat de sis morts i més de 200 ferits. Eren milers de xiïtes que protestaven contra el règim del rei Isa al-Khalifa, al poder des del 1999.

L'actuació ha permès que torni la calma relativa al regne. El líders de la península aràbiga s'han reunit d'urgència per mirar d'aturar les protestes. Acusen l'Iran de ser al darrere de les rebel·lions.

El desallotjament de la plaça Lulu s'ha produït el dia que els libis han desafiat el dictador Al-Gaddafi en una jornada de protestes inèdita, però que també ha acabat amb repressió.

Marxes desafiant el govern?

L'oposició xiïta ha condemnat la repressió i ha demanat que dimiteixi el govern en bloc, perquè es puguin fer les reformes democràtiques que reivindiquen. Mentrestant, preparen per diumenge una jornada de dol nacional.

L'illa de Bahrain podria ser escenari de més manifestacions durant els funerals pels tres morts que oficialment va deixar el desmantellament de l'acampada de protesta. L'exèrcit ocupa els carrers de la capital amb la missió d'impedir més mobilitzacions.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut