Dues voluntàries de la Creu Roja, aquest dissabte portant menjar a persones grans que viuen soles de Tarragona (ACN)

Baixen les morts per coronavirus a Catalunya: 129 en un dia i 1.298 nous contagis

És la dada més baixa de víctimes mortals des del 23 de març, que van morir 94 persones

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la nit s'ha comunicat que en les últimes 24 hores s'han confirmat 1.298 positius nous per coronavirus a Catalunya, i que han mort 129 persones més de Covid-19.

Són dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, que mostren una baixada substancial en el nombre de víctimes mortals respecte als últims dies.

En concret, cal retrocedir fins al 23 de març per trobar una xifra més baixa: aquell dia es van comptabilitzar 94 morts.

 

Els totals de casos i de morts són ara 26.032 i 2.637 respectivament. A dia d'avui ja hi ha hagut 9.528 altes hospitalàries de persones malaltes de Covid-19.

Del total de casos, 3.944 són professionals sanitaris, mentre els malalts que han estat ingressats en estat greu puja a 2.249 persones.

L'hospital provisional que s'està muntant a la Fira de Barcelona, aquest divendres a l'Hospitalet de Llobregat (ACN)

Aixecar el confinament d'Igualada

Aquestes dades arriben el dia que el govern de la Generalitat ha demanat al govern espanyol que li permeti aixecar el confinament policial que encercla Igualada i la conca d'Òdena des de fa 3 setmanes.

Precisament l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'ha queixat que, en comunicar les xifres d'aquest divendres, s'assegurés que a la zona confinada no hi havia mort ningú, quan a ell li constaven 11 víctimes mortals.

Aquest dissabte el Departament de Salut no ha donat dades desagregades de la conca d'Òdena, amb l'argument que, un cop s'ha decidit aixecar el confinament, no té sentit continuar-ho fent.

La cua per entrar a un supermercat, aquest dissabte a Barcelona (EFE)

Segon país al món en positius

Pel que fa al conjunt d'Espanya, i malgrat que la xifra diària de casos i víctimes mortals que s'afegeixen a l'epidèmia està baixant dia a dia, cosa que el comitè del govern espanyol ha qualificat de "raig d'esperança", aquest dissabte hi ha hagut 7.026 casos nous i 809 morts.

Això ha situat el país en el segon lloc del món amb més casos detectats, 124.736, després dels Estats Units, 302.919, davant d'Itàlia només per un centenar de casos. Pel que fa a morts, Espanya ja n'acumula 11.744, mentre Itàlia n'encapçala la llista amb 15.362.


15 dies més d'estat d'alarma

La situació, doncs, i malgrat la gravetat, està cada vegada més estabilitzada, i per això tothom ja s'esperava que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciaria una pròrroga de l'estat d'alarma.

I això ha fet a primera hora de la tarda. Però no s'ha quedat aquí: ha donat per fet que aquesta mesura excepcional continuarà quan s'acabi el mes d'abril.

De tota manera, també ha dit que en els 15 dies de pròrroga que demanarà al Congrés durant aquesta setmana no inclourà també l'aturada econòmica generalitzada decretada fa una setmana.

 

Agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona, aquest dissabte retent homenatge als treballadors dels mercats municipals (ACN)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut