Una imatge d'arxiu d'una inspecció de la policia local en un bar en un polígon industrial de les Balears (Europa Press)

Balears endureix les restriccions per frenar els contagis i no faran excepcions per Nadal

La mesura respon a l'augment de casos de Covid a Mallorca, que podria arribar als 400 per 100.000 habitants

Redacció/AgènciesActualitzat

El govern de les Balears de Francina Armengol ha optat per prendre mesures dràstiques a l'illa de Mallorca per l'augment de casos de coronavirus a les Illes. Els interiors de bars i restaurants hauran de romandre tancats fins al 28 de desembre. I les terrasses també tancaran a partir de les sis de la tarda els divendres, dissabtes i festius, per evitar les aglomeracions i festes exteriors.

A banda, les reunions i les trobades familiars a Mallorca només podran ser amb un màxim de sis persones, i no hi haurà excepció la nit de Nadal, que el toc de queda també serà a les 10 de la nit.

El govern balear tornarà a revisar la situació d'aquí dues setmanes, de manera que, com a mínim, fins al 28 de desembre es mantenen aquests nivells de protecció, que podrien estar vigents per Cap d'Any i els dies següents. Tot dependrà dels nivells de contagi.

"No és el moment de pensar en les celebracions, sinó en com ens protegim", ha afirmat Armengol.

La presidenta de les Balears ha tornat a insistir en el seu discurs que la prioritat del govern és la salut dels ciutadans i que, segons aquest principi, s'actuarà.

Les xifres a Mallorca en particular i a les Balears en general són "molt preocupants", ha insistit Francina Armengol. A finals de novembre la incidència a les Illes Balears de casos de coronavirus se situava just per sota dels 200 casos per 100.000 habitants a 14 dies vista. Ahir, diumenge, va ser de 336 i la setmana vinent podria arribar a superar els 400.

 

Compra de tests d'antígens

La conselleria de Salut i Consum ha destinat 2.575.000 euros a la compra de 550.000 test d'antígens. Així s'ha comunicat aquest dilluns al Consell de Govern, que s'ha donat per assabentat de les licitacions d'emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut.

Aquestes contractacions, segons la conselleria, estan relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de "la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta" en la lluita contra la Covid-19.

Concretament, les contractacions d'emergència són les següents: el subministrament de 500.000 equips de test d'antígens de l'empresa Abbott Rapid Diagnostics Healthcare, SL, per l'import de 2.250.000 euros i el subministrament de 50.000 equips de test d'antígens amb l'empresa Roche Diagnostics, SL, per 325.000 euros.

La població a qui van dirigides aquestes proves diagnòstiques són pacients amb símptomes de menys de cinc dies. El Servei de Salut utilitza actualment aquest tipus de prova als centres sanitaris, a les urgències hospitalàries i extrahospitalàries i en els cribratges poblacionals.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaFases de la desescaladaSalutIlles Balears
Anar al contingut