Barcelona

Baltasar Porcel reapareix després de superar un càncer en unes jornades sobre la seva obra

"El món segons Baltasar Porcel" és el nom de les jornades literàries que acull la Pedrera aquest dilluns i dimarts i que suposen la reaparició pública de l'escriptor després de superar un càncer. Taules rodones amb participació d'autors com Carme Riera, Miquel de Palol o Sebastià Alzamora, lectures de textos amb Josep Maria Pou i una entrevista final amb Josep Cuní seran les vies d'anàlisi de l'obra de Porcel i de les seves facetes de periodista, crític i viatger. Porcel, que té previst publicar l'any que ve una novel·la nova, assegura que, gràcies al càncer, ha guanyat "força humana".

Actualitzat
Les jornades estan coordinades per Àlex Susanna, Joaquim Palau i Sergio Vila-Sanjuán i hi intervenen autors joves, com Emili Rosales o Toni Sala, que explicaran com els ha influït l’obra de Porcel. Xavier Pla, Salvador Sostres i Vinyet Panyella analitzen la seva faceta de periodista, crític i viatger, mentre que Enric Juliana, Julià de Jòdar i Antoni Puigverd parlaran del seu pensament.

Porcel s’ha declarat sorprès i “reconfortat” per les jornades i ha dit que per coses com aquestes “val la pena viure”, paraules que tenen encara més significat després d’haver superat un càncer. L’autor no ha avançat detalls de la novel•la que publicarà l’any que ve i que va començar abans de l’operació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut