Baños: "A partir de demà només ens manem a nosaltres"

La CUP aconsegueix 10 diputats i es manté com a sisena força. Passa de 3 a 10 diputats.
Actualitzat

El candidat de la CUP, Antonio Baños, ha obert el seu discurs dient que "la independència era això: la desobediència". Baños, ha assegurat que, amb els resultats a la mà, es pot desobeir la legalitat espanyola a partir de demà mateix. El cap de llista ha continuat dient que "la república la fem totes i la vivim digna des de demà mateix". I ha prioritzat un "pla de xoc de rescat ciutadà" com a primera acció per fer durant la nova legislatura. Un pla de xoc, ha afegit Baños amb: "zero desnonaments, zero privatitzacions, zero corrupció i que permeti que tots els catalans i catalanes puguin menjar tres àpats calents al dia:

Ja n'hi ha prou d'exclusió social. El pla de xoc de rescat ciutadà és irrenunciable

Baños ha dit que la gent vol trencar "l'statu quo actual que ens ha estat oprimint". El candidat de la CUP ha afegit també que avui "commemorem el 40é aniversari dels últims afusellaments del règim franquista":

Enterrem la transició borbònica i la dictadura que fins avui hem hagut de patir.

La Candidatura d'Unitat Popular aconsegueix 10 diputats i es manté com a sisena força. La CUP, la segona llista independentista que competia en aquestes eleccions, passa així de 3 a 10 diputats. Uns escons que sumats als de Junts pel Sí asseguren la majoria absoluta de l'independentisme al nou Parlament.

Antonio Baños ha dedicat aquest vespre la cançó de Los Ronaldos "Adiós, papá" en el seu compte de Twitter:

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut