Amb l'arribada del Carnestoltes, els carrers s'omplen de música, colors i, sobretot, de disfresses Amb l'arribada del Carnestoltes, els carrers s'omplen de música, colors i, sobretot, de disfresses (Manu González)

Barbie, Ken... i l'ampolla d'oli d'oliva: les disfresses més buscades aquest Carnaval

Les disfresses clàssiques es mantenen, però també hi ha tendències que segueixen estrenes audiovisuals i personalitats d'actualitat
Enllaç a altres textos de l'autor

Cèlia Forment i Bori

Periodista de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

@celiaforment
Actualitzat
TEMA:
Moda

A l'hora de triar disfressa per Carnestoltes, és habitual deixar-se influir per tendències culturals i esdeveniments socials: pel·lícules, sèries o videojocs, personatges polítics, o fets que han marcat l'actualitat. Proveïdors i empreses de confecció coincideixen en els vestits que han tingut més demanda aquest 2024.

Entre infants, els que han tingut més sortida són les disfresses de Barbie i Ken, arran de l'estrena de la pel·lícula de la mítica nina de Mattel a l'estiu.

La segueix molt de prop la disfressa d'Aitana amb tots els accessoris que duu la cantant de Sant Climent de Llobregat al videoclip Las Babys.

Les disfresses de Barbie i Ken són de les més demandades, coincidint amb l'estrena del film de la nina de Mattel (DonDisfraz)

Disfresses originals i clàssics de sempre

Si ens fixem en les disfresses per a adults, al capdamunt dels rànquings s'hi ha colat una novetat molt original. Es tracta de la disfressa d'ampolla d'Oli Oliva Verge Extra. És un disseny de fabricació pròpia de la plataforma Don Disfraz, que ha exportat a diversos països d'Europa i s'ha esgotat, com explica a Catalunya Ràdio el director de l'empresa, Roberto Domínguez.

"L'encariment del preu de l'oli és una de les qüestions que està més sobre la taula, tothom en parla. Així que vam decidir provar de fer-ne una primera comanda de 300 unitats i l'èxit va ser bestial. Vam fer dues altres reposicions i es van tornar a esgotar al cap de dos dies."

Més disfresses preferides són el Luffy, protagonista de la sèrie de còmics One Piece, la dels personatges de Mario Bros, la de Harley Quinn i les d'emoticones. El més buscat per a grups han estat de les disfresses de la Família Addams, i els de les sèries de Netflix "El joc del Calamar" i "La Casa de Papel", que ja s'han vist en anteriors Carnestoltes.

La disfressa d'ampolla d'oli d'oliva s'ha esgotat cada vegada que n'han arribat noves existències (DonDisfraz)

Però aquest 2024, també tornen les disfresses clàssiques, com explica la Lluïsa Manzano, de la botiga Disfresses Manli de Vic, que celebren 40 anys de trajectòria.

El tema Barbie, sí, ha picat una mica. Però sempre tiren molt els personatges de sempre: monges, capellans, pirates, indis, cowboys, policies... I francament, fa il·lusió. Millor això, que anar tots iguals.

Pugen els lloguers de disfresses

Una altra tendència que irromp amb força aquest 2024 és la de llogar la disfressa. No és una tendència nova, però sí que cada vegada més persones opten disfressar-se de segona mà per reutilitzar vestits.

A més, com explica Patro Gómez, que fa 24 anys que ven disfresses a la botiga Menkes de Barcelona, s'asseguren una bona qualitat de teixit: "N'hi ha de totes les èpoques i estils. Amb aquestes pots anar al carnaval de Venècia o Sitges. Bàsicament, guanyes en qualitat."

Sigui amb models clàssics, seguint les tendències audiovisuals o novetats que combinen actualitat i humor, ben segur que hi ha tantes disfresses com personalitats perquè cadascú se senti còmode aquest carnaval.

 

ARXIVAT A:
Moda
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut