Barcelona, sense taxis durant 48 hores per primera vegada

La primera jornada ha quedat marcada per les accions de violència contra conductors d'Uber i Cabify
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

Els taxis de Barcelona s'han aturat per primera vegada 48 hores, una protesta mai vista fins ara i que, al final de la primera jornada, ha estat marcada per les accions violentes contra conductors d'Uber i Cabify

La ciutat està sense taxis aquest dimecres, i també dijous a causa de la vaga, que acabarà a les 6 del matí de divendres. 

Hi ha hagut mobilitzacions fins al vespre, quan l'associació Élite Taxi, majoritària al sector, ha suspès les protestes fins aquest dijous al matí. Ha estat després de rebutjar les agressions a treballadors d'empreses de cotxes de lloguer amb conductor. 

Entre els moments de tensió, un, al carrer Aragó, quan els taxistes han vist un vehicle VTC i li han donat cops, mentre el conductor cridava que hi havia una nena a dins. L'altre, a la Gran Via, just davant de l'hotel Palace, quan han vist que un cotxe hi deixava uns turistes.
 

 

 

Tot i que hi haurà piquets informatius durant la nit, les mobilitzacions no es reprendran fins a les 9 del matí, amb una concentració davant la terminal T2 de l'aeroport del Prat. 

Els taxistes s'han manifestat aquest dimecres al migdia pel centre de Barcelona. La marxa lenta ha arrencat a l'Arc de Triomf i ha acabat a la delegació del govern espanyol.

Quan la marxa passava per la Gran Via, davant del Palace Hotel Barcelona, s'han llançat petards i pots de fum, i els efectius policials han aturat uns minuts la manifestació.

 

 

 

A l'acte de protesta pels carrers de Barcelona s'hi han afegit taxistes de diferents llocs d'Espanya, que s'hi han aplegat per donar suport als companys catalans. Només de Madrid han arribat 140 cotxes. També n'hi havia de València i Bilbao i, fins i tot, han vingut des de França.

Els taxistes han expressat el seu malestar en una reunió amb la delegada del govern espanyol, a qui han deixat per escrit les seves reivindicacions. Segons el president de l'Associació Nacional del Taxi, Julio Sanz García, els ha respost amb bones paraules i res més.

"La vaga es manté i estaríem encantats de tenir notícies favorables i satisfactòries per desconvocar-la perquè això vol dir que hi ha voluntat del govern, que no l'hem tingut a dia d'avui. La lluita segueix al carrer amb les protestes i les vagues. La lluita segueix al jutjat".

La vaga, en plena temporada d'estiu, ha afectat tant turistes com usuaris d'hospitals.

Sense serveis mínims socials

L'aturada dels taxis és sense serveis mínims. Ni els anomenats "serveis socials" fixats en protestes anteriors, que es feien de manera gratuïta davant dels hospitals, i que afectava persones de mobilitat reduïda o que s'havien de sotmetre a una operació. No hi ha cap taxi que circuli a l'Àrea Metropolitana.

L'aturada es fa per protestar per la suspensió del reglament de l'Àrea Metropolitana sobre la concessió de llicències a vehicles de lloguer amb conductor, els VTC, que blindava la proporció d'una llicència per cada 30 taxis. Aquest reglament l'ha suspès cautelarment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran del recurs del Ministeri de Foment, que entén que envaeix competències estatals.

El col·lectiu ja ha fet altres vagues pel tema dels vehicles de lloguer amb conductor, com ara Uber o Cabify.

Notícia relacionada: Uber torna a Barcelona, però ara amb llicències de conductor professional

Els taxistes consideren que, si no es duen a terme les mesures que demanen, el seu sector estarà tocat de mort.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut