Barcelona, a prop de quedar-se sense xiringuitos aquest estiu
Els propietaris dels xiringuitos consideren que les limitacions d'aforament per la pandèmia no faran viable el negoci

Barcelona, a prop de quedar-se sense xiringuitos aquest estiu

L'ajuntament diu que es retornarà la part proporcional de la concessió anual pels dies en què l'establiment estigui tancat, però els propietaris no hi confien

RedaccióActualitzat

Les platges de Barcelona estan molt a prop de quedar-se sense xiringuitos aquest estiu. 11 dels 15 propietaris d'aquests espais presentaran la renúncia dilluns. 

Demanaran que se'ls retorni la totalitat del cànon de concessions que ja havien pagat i renuncien així a la temporada. Els 4 restants ja ho van fer al gener.

Consideren que, encara que puguin obrir a mitja temporada, les limitacions d'aforament no faran viable el negoci, sobretot tenint en compte l'elevat preu del cànon de concessions. Una quantitat que oscil·la entre els 100.000 i els 500.000 euros.

 

 

 

Aquest divendres, Albert Batlle, tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat al sector per atendre les "lògiques i raonables preocupacions" que té:

"Hi haurà un diàleg permanent amb aquest sector de l'activitat de les nostres platges. Hi ha hagut qui ha fet l'abonament de la totalitat del cànon, de la concessió de l'any, i es retornarà la part proporcional als dies en què l'activitat o la guingueta no estigui en funcionament".
 

L'Ajuntament obre la porta al diàleg, però els propietaris se'n refien. En aquest sentit, Israel Flores, president de l'Associació de Xiringuitos de Barcelona, veu "complicada" la situació, tot i les ajudes del consorci.

"Demanem una rebaixa del cànon. Estem parlant que hauria de ser una rebaixa molt substancial, una rebaixa molt important. I, tot i això, ens ho hauríem de tornar a plantejar, però ho veig complicat."

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
Anar al contingut