Jaume Collboni Unesco anunci Fòrim racisme París. 3Cat
Jaume Collboni amb les representants de la Unesco d'on Miquel Iceta és ambaixador per Espanya (3Cat)

Barcelona acollirà el Fòrum Mundial contra el Racisme i les Discriminacions al desembre

La tercera edició del certamen de la Unesco es farà del 9 a l'11 de desembre, amb convidats de 194 països, entre governs, ONGs, entitats i personalitats socials de la cultura i de l'esport

Actualitzat

Barcelona acollirà el Fòrum Global contra el Racisme i les Discriminacions de la Unesco, que es farà entre el 9 i l'11 de desembre d'aquest any. L'alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ho ha anunciat aquest dijous a la tarda des de la seu de la Unesco a París.

La Unesco ha triat Barcelona --després de París, Mèxic i Sao Paulo-- per a la quarta edició d'aquesta trobada internacional on es conviden representants de 194 països del món, amb l'objectiu de posar la lluita contra el racisme a l'avantguarda de les agendes internacionals i assolir compromisos concrets dels representants d'alt nivell dels estats.

L'esdeveniment reunirà al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) unes 3.000 persones, líders, activistes i persones expertes de tot el món, amb el propòsit d'unir esforços i definir estratègies efectives per combatre el racisme i les discriminacions que persisteixen a les nostres societats arreu del món.

Collboni ha posat en valor l'experiència de Barcelona en l'organització de grans esdeveniments internacionals, i la tradició d'un "teixit social cultural, activista, molt compromès en la lluita contra el racisme i les discriminacions". Uns arguments que ha dit Gabriela Ramos, subdirectora general de la Unesco, que aporten credibilitat a Barcelona per ser escollida com a seu.

La delegació de Barcelona amb Jaume Collboni a la seu de la Unesco a París davant del mural de Joan Miró (3Cat)

En diversos debats tallers i activitats, el Fòrum vol posar en comú experiències i coneixements que es puguin aplicar a altres ciutats i països, amb la voluntat, ha dit Collboni, de deixar un llegat.

"Voldríem deixar el llegat de crear una autèntica aliança contra el racisme i les discriminacions de gènere, dels col·lectius LGTBI, etc., i una estratègia marcada i instruments,  pràctiques, i idees que es puguin aplicar a altres ciutats i països, que es puguin estendre a través de les xarxes socials i les ONGs."

Per l'alcalde, el Fòrum ha de servir d'altaveu per fer una crida a l'acció a la comunitat internacional, no només a ciutats i governs, sinó a entitats i particulars.

"La nostra ciutat té la capacitat de ser punt de trobada, de proposta i de debat, però també de projecció internacional per fer una crida a l'acció (...) per una societat igualitària i sense discriminacions."

Una crida sobretot dirigida als joves, que, ha dit són els més vulnerables als missatges d'odi que s'estenen a través de les xarxes socials i als discursos de certes formacions polítiques. 

Per això, ha dit que s'estan establint contactes amb personalitats del món de la cultura, l'esport i d'altres àmbits que per la seva influència els puguin fer arribar el missatge. "Ara mateix hi ha bons exemples de persones molt influents en el món, perquè pensem a escala global i internacional. Els convidarem perquè s'uneixin a nosaltres per alçar la veu contra el racisme i la discriminació", ha dit.

L'alcalde també ha destacat que l'aposta de la Unesco per Barcelona va encara més enllà: el 2025 la ciutat acollirà la tercera Mondiacult, la gran conferència global de la Unesco. A més, la ciutat és candidata a ser seu del centre mundial de la Unesco dedicat a l'economia blava.

ARXIVAT A:
RacismeLGTBIQ+Ajuntament de BarcelonaJaume Collboni
Anar al contingut