Taules de terrasa, en una imatges d'arxiu (ccma)

Barcelona amplia l'espai de les terrasses a costa dels cotxes per mantenir la distància

Els restauradors ja no havien de pagar la taxa de terrasses els mesos que han estat tancats i ara se'ls rebaixarà un 75% de la quota fins a finals d'any
Berta Solanas Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els restauradors de Barcelona, l'equip de govern i els grups de l'oposició han arribat a un acord per ajudar bars i restaurants a superar la crisi motivada per la Covid-19.

En concret, l'Ajuntament rebaixarà la taxa de terrasses en un 75% de la quota que han de pagar bars i restaurants fins a finals d'any. Arribats el 2021, la situació es revisarà i es podria prorrogar. L'Ajuntament deixarà d'ingressar uns 7 milions d'euros.

L'altra demanda dels restauradors que ha estat atesa és que les terrasses puguin ocupar més espai del que actualment ocupen.

Quan Barcelona entri en la fase 1 de desconfinament, podran obrir les terrasses però només amb el 50% d'ocupació. Al poder situar les taules en un espai més gran, podran estar més separades i es podrà mantenir el mateix nombre de taules que fins ara.

Aquests nous espais, segons Janet Sanz, tinent d'alcaldia d'Urbanisme, no s'ampliaran a costa dels vianants sinó a costa de l'espai dels vehicles.
 

Així s'ocuparan zones d'aparcament i també de circulació per instal·lar taules i cadires. L'Ajuntament calcula que, com a mínim, en tres de cada quatre bars o restaurants els clients podran ocupar les mateixes taules que fins ara.

També s'obre la porta perquè establiments que no tenien terrasses la puguin tenir, tot i que de manera provisional.

Per Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, es tracta de fer compatible el manteniment de les distàncies de seguretat amb el reforç de l'activitat econòmica.

Terrassa de bar tancada a la Rambla de Catalunya (ACN/Àlex Recolons)

Pel Gremi de Restauradors aquest acord suposa un impuls al sector i canvia els mesos de desacords que mantenien amb l'Ajuntament.

Roger Pallarols, el seu director general, creu que les mesures animaran molts propietaris a obrir abans i d'altres a no tancar els negocis, malgrat la gravetat de la crisi.
 

L'Ajuntament ha assegurat que tots aquests canvis es faran d'una manera àgil i senzilla per poder-se aplicar de la manera més ràpida possible. També demanen la corresponsabilitat dels restauradors i altres agents per proposar solucions a cada cas.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma Desescalada
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut