Barcelona descentralitza el pessebre, que abandona la plaça Sant Jaume per segon cop
El pessebre d'aquest any el formen una sèrie de figures lluminoses que s'han repartit pels edificis del tram comprès entre la Via Laietana i la Rambla
Per segon cop, la plaça de Sant Jaume de Barcelona no tindrà el seu pessebre. L'any passat va ser per evitar aglomeracions per la Covid i aquest any s'ha optat per fer una proposta artística a base de figures lluminoses que representen els elements d'un pessebre i que estan disseminades pels carrers del centre històric de la ciutat.
Aquesta mostra es pot veure als baixos comercials i balcons des de la Via Laietana fins a la Rambla a través dels carrers Ferran i Jaume I.
L'autor, l'arquitecte Jordi Darder, ha imaginat un paisatge nadalenc que s'estén pels carrers de la ciutat. Per les façanes i balcons s'han repartit diferents figures, il·luminades des del seu perímetre amb una línia de llums led. Les presideixen el bou i la mula, situades a les façanes de l'Ajuntament i la Generalitat, que per primer cop col·laboren en la decoració nadalenca.
Darder ja va dissenyar el pessebre de Sant Jaume del 2017, i aprofita part de les figures d'aleshores per a aquest nou muntatge.
A més, s'ha instal·lat a peu de carrer 23 pessebres diferents. En aquesta composició han participat comerciants, escoles, veïns del barri i artistes de diferents disciplines per mostrar versions diferents del pessebre tradicional.
La mostra es pot veure des d'ara i fins al 6 de gener.
l cost de la instal·lació és d'uns 200.000 euros, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí.
El pessebre tradicional, al Museu Marès i a Pedralbes
Del 27 de novembre al 2 de febrer es podrà visitar el pessebre d'estil tradicional situat al Verger del Museu Frederic Marès, que enguany representa la simbiosi entre la Bàrcino romana i la Barcelona actual. Les restes romanes de la ciutat es converteixen en l'escenari de les diverses escenes del naixement, fent un homenatge a Luci Minici Natal Quadroni, el primer campió olímpic barceloní. El pessebre és obra de l'Associació de Pessebristes de Barcelona.
El pati del Museu acollirà una instal·lació lumínica creada per l'alumnat de l'escola Elisava sota la direcció de Maria Güell.
Al Monestir de Pedralbes, en col·laboració amb l'Associació de Pessebristes de Barcelona, oferirà un any més el seu tradicional pessebre, que es podrà visitar de l'11 de desembre al 2 de febrer. La mostra d'enguany se centra en dos grans diorames que representen el naixement de Jesús, amb figuretes sortides de les mans de Domènec Talarn i Ribot, i la fugida a Egipte, obra de Montserrat Ribes i Daviu.
- ARXIVAT A:
- Nadal