Els operaris desmunten una floristeria en desús a la Rambla
Els operaris desmunten una floristeria en desús a la Rambla (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Barcelona desmunta les set floristeries tancades a la Rambla per esponjar el passeig

Les altres 8 parades que estan obertes continuaran operatives i es traslladaran a la plaça de Catalunya quan les obres de la Rambla afectin el tronc central

RedaccióActualitzat

Canvis a la Rambla de Barcelona, un dels passeigs més emblemàtics de la ciutat. L'Ajuntament ha començat a desmuntar aquest dimarts set parades de floristes que estaven tancades per guanyar espai públic i esponjar el passeig. 

Les parades afectades s'ubiquen al tram central de la Rambla, just davant del mercat de la Boqueria. Estaven en desús per renúncia dels titulars o bé per amortització acordada en els darrers anys de manera progressiva. 

L'actuació s'emmarca en les obres de reforma de la Rambla que des del mes de juny afecten diversos trams del costat del Gòtic. Els treballs es fan per fases i la previsió és tenir tot el passeig renovat el 2027 amb una inversió global de 55,6 milions d'euros.

Amb la retirada de parades, l'Ajuntament respon a les demandes dels comerciants per ser "més visibles" des del passeig central i també a la petició dels Bombers de Barcelona per tenir espai en cas d'actuació dels vehicles d'emergència.
 

Les altres floristeries, pendents de trasllat

La Rambla continua tenint 8 floristeries en actiu que seguiran obertes en la seva ubicació habitual. Tot i això, les obres de reforma del passeig obligaran a moure-les més endavant quan s'afecti el tronc central.

En concret, la previsió és que l'últim trimestre del 2025 les floristeries es traslladin temporalment a la plaça de Catalunya, a la part més propera a la Rambla, per tornar al passeig quan acabi la reforma.

El projecte de la nova Rambla inclou les floristeries en actiu, però no en preveu de noves. L'Ajuntament també retirarà més endavant les antigues ocelleries que van tancar a mitjans de setembre després d'un llarg litigi judicial.
 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut