Barcelona, el Baix Llobregat i el Segrià concentren el 75% dels contagis de l'última setmana

Una de les zones que preocupa més és la de Barcelona, perquè el nombre de casos positius hi segueix a l'alça
Anna Batlle Gasch Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Pel que fa a l'evolució del coronavirus a Catalunya, se sumen 1.597 positius nous per Covid-19 confirmats per PCR respecte del balanç de fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut. Això situa la xifra global de positius en 75.288, però puja fins a 86.891 si es tenen en compte proves serològiques (1.949 més).

Una de les zones que preocupa més és la de Barcelona, perquè el nombre de casos positius hi segueix a l'alça.

Les dues últimes setmanes s'hi han més que doblat els contagis. I els casos coneguts dels últims 4 dies ja sumen més de 600 positius.

 

Una evolució semblant a la de la regió sanitària Metropolitana Sud, que inclou el Baix Llobregat, on es concentren bona part dels casos nous d'aquesta zona.

La setmana passada gairebé ha triplicat els contagis i aquests últims 3 dies ja registra gairebé 500 positius nous. La bona notícia és que la taxa de contagis ha baixat de 3 i mig a una mica més de 2, una dada que podria indicar que comença a frenar-se la propagació, però es tracta encara d'una propagació molt alta.

 

Aquesta incidència es detecta des de l'atenció primària, que reclama reforços al personal sanitari dels hospitals per, entre altres coses, poder fer els 30.000 PCRs promesos per Sanitat a finals de setmana.

Pel que fa al Segrià, tot i ser un dels focus que preocupen a les autoritats sanitàries, ha vist com en l'última setmana es reduïen els nous casos de Covid. Les dues setmanes anteriors s'havia superat la xifra dels 900 casos.

 

Els hospitals de Lleida han sumat 14 nous ingressos en les últimes hores per coronavirus, el que eleva el nombre total d'ingressats per Covid-19 a 183.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut