Barcelona no acollirà la cimera mundial de la sequera, en contra del que va dir Sánchez

Segons fonts del govern espanyol, un dels motius principals és que coincideix en dates amb la Copa Amèrica
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sequera

Barcelona no acollirà finalment la cimera mundial de la sequera, prevista entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre. En l'última Cimera del Clima, a Dubai, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que la capital catalana seria la seu de l'esdeveniment internacional més important sobre sequeres. Sánchez va destacar que es fes a Catalunya, especialment castigada per una sequera de fa més de 3 anys. 

L'endemà, també a la COP28, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la presentaven oficialment.

Ara, però, sis mesos després, s'ha sabut que la Reunió d'Alt Nivell contra la Sequera no es farà a Barcelona, sinó a les instal·lacions de l'Organització Meteorològica Mundial a Ginebra.

 

Per què la cimera no es farà a Barcelona

Segons fonts del ministeri que encapçala Teresa Ribera, un dels motius principals és que coincideix en dates amb la Copa Amèrica, entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre, i la ciutat ja tindrà un gran nivell d'ocupació.

L'altre motiu per prendre aquesta decisió és que a finals d'any ja hi ha diverses cimeres de l'ONU previstes, com la del clima o la de desertificació, i que, per tant, es rebaixa la importància de la reunió internacional contra la sequera. Això, en un moment en què és més evident que mai que en uns quants països del món, no només a Catalunya, la sequera ja és una amenaça present i que anirà creixent. 

La cimera contra la sequera és una iniciativa impulsada per l'Aliança Internacional per a la Resiliència contra la Sequera (IDRA), liderada pel Senegal i Espanya. Una seixantena de països ja s'hi han sumat.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica Pedro Sánchez Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut