Barcelona, Nova York, Sydney, Rio de Janeiro... el Cap d'Any al món
Les primeres hores de l'any s'han celebrat a molts indrets del món amb castells de focs en actes multitudinaris. A Barcelona, 80.000 persones s'han aplegat, segons l'Ajuntament, a les Fonts de Montjuïc.
L'exhibició pirotècnica al voltant de la Font Màgica ha estat acompanyada de música i aigua. L'espectacle ha fet servir els grans de raïm com a símbol del cicle de la vida i del pas del temps. També hi ha hagut un record especial per a l'artista polifacètic i transgressor Carles Santos, que va morir el 4 de desembre.
7 hores abans començava l'any a Filipines, on l'ús de petards per espantar els mals esperits provocava prop de 200 ferits, incloent-hi un nadó d'11 mesos, la major part a la capital, Manila. Malgrat l'elevada xifra de ferits, les autoritats del país han informat que s'ha reduït un 77% el nombre d'accidentats respecte a l'any passat, gràcies al canvi de lleis pel que fa a l'ús particular de pirotècnia.
Quan a casa nostra eren les 6 del matí, prop d'un milió de persones es congregaven a Times Square, a Nova York, per presenciar un any més la baixada, des de 40 metres d'altura, de la famosa bola de vidre, de més de 5 tones i formada per més de 2.500 triangles de cristall, amb llums de colors. Una tradició que data del 1907. Cada any prem el botó per fer baixar la bola un personatge convidat al costat de l'alcalde de la ciutat; aquesta vegada ha estat Tarana Burke, la creadora del moviment Me too contra l'assetjament sexual.
Unes celebracions que també s'han fet a les principals ciutats europees, amb focs artificials i els principals monuments il·luminats, com és el cas de la porta de Brandenburg, a Berlín. A prop d'aquest lloc han destinat una zona per atendre dones que hagin patit assetjament sexual, una iniciativa pionera que aquest any ha rebut poques visites. Tot i que a la resta de la ciutat s'han detingut deu sospitosos d'agressions sexuals.
A Londres, la celebració s'ha fet al voltant de la London Eye, una de les nòries més grans del món.
A París han il·luminat l'Arc de Triomf amb el 2018 per celebrar l'any nou.
A Moscou, els focs artificials també han sobrevolat el centre de la ciutat.
A Rio de Janeiro han triat l'aigua per a les celebracions.
A Indonèsia, per exemple, han enlairat fanals al temple de Borobudur.
La badia de Sydney, un dels llocs més primerencs a donar la benvinguda al 2018, ha quedat tenyida de vermell.
A Dubai, en canvi, han optat pel blau per il·luminar la torre Burj Khalifa.