(Ajuntament de Barcelona)

Barcelona premia el restaurant Petit Comitè i homenatja el Set Portes i Fermí Puig

Els Premis Barcelona Restauració 2024 també han guardonat La Bodegueta de Sant Andreu, Rasoterra, El Passadís del Pep i l'Hermós, bar de peix
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

La cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració ha distingit aquest dilluns dos tòtems de la gastronomia de la capital catalana: el restaurant Petit Comitè, del xef Carles Gaig, i l'emblemàtic Set Portes, que va obrir l'any 1836.

Els guardons els impulsa des de l'any 2017 l'Ajuntament de Barcelona per difondre l'oferta gastronòmica i restauradora de qualitat i "celebrar l'excel·lència gastronòmica de la ciutat" reconeixent els establiments de restauració més destacats en cinc categories: qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i restauració en els mercats de Barcelona. 

Pel que fa al restaurant que Gaig regenta des del 2021 al passatge de la Concepció, el jurat l'ha distingit en la categoria de qualitat gastronòmica, destacant que es tracta d'"un autèntic referent, on l'experiència és sinònim de cultura i emoció". Tal com detalla l'organització dels premis, aquesta categoria dels premis destaca aquells establiments que han sabut convertir-se en referents a la ciutat, gràcies a l'excel·lent i àmplia oferta culinària.

El restaurant Petit Comitè, al passatge de la Concepció de Barcelona(Google Street View)

En la categoria d'integració en el barri, s'ha reconegut feina La Bodegueta de Sant Andreu, on "la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, consolidant-se com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic". Aquesta categoria destaca els establiments que s'han convertit en punts de trobada i espais de convivència en el seu entorn, enriquint la vida social i cultural dels barris.

Pel que fa a la categoria de sostenibilitat s'ha distingit el restaurant Rasoterra, que és a tocar de l'Ajuntament, per la seva "declaració d'amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta", amb una proposta culinària que inspira a cuidar l'entorn. Aquest premi reconeix aquells establiments que integren pràctiques responsables en el producte, els processos i en la relació amb les persones, promovent una gastronomia que contribueixi a fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

En la categoria de servei de sala, s'ha premiat la feina feta al restaurant El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment la figura de Modesto Baena. Segons el jurat, aquest establiment cuida "cada detall amb una dedicació incomparable". 

En aquesta edició també s'ha incorporat una nova categoria, la restauració dels mercats de Barcelona, que s'ha emportat el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Aquest premi reconeix la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació als bars i restaurants dels mercats municipals, creant una oferta arrelada als productes frescos i de temporada.


Menció d'honor per al Set Portes i Fermí Puig

En aquesta edició, el jurat també ha concedit dues mencions d'honor. Una, al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i considerat una autèntica institució de la ciutat, un espai "on cada plat és una història, cada servei un homenatge a la tradició".

I l'altra, per al cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia de la ciutat, un "pioner i un inspirador de la gastronomia barcelonina", que va morir aquest juliol passat.

La gala d'entrega s'ha celebrat aquest dilluns a l'antiga fàbrica Damm.

ARXIVAT A:
Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut