Barcelona recupera els vols directes amb Shanghai

Air China, que va suspendre la connexió per la pandèmia, ha programat tres vols setmanals amb l'aeroport del Prat
Enllaç a altres textos de l'autor

Cristina Herranz

Periodista de la secció d'Economia de TV3

@cherranz13
Actualitzat
TEMA:
Aeroport del Prat

Air China reprèn aquest dimarts la connexió directa i regular entre l'aeroport del Prat i Shanghai, suspesa per la pandèmia. L'aerolínia asiàtica recupera aquesta ruta amb Barcelona, amb tres freqüències setmanals: dimarts, dijous i dissabte. 

El vol s'ha enlairat aquest dimarts, 27 d'agost, des de l'aeroport del Prat a les 12.40, per arribar al Shanghai Pudong Airport (PVG) a les 6.50 del matí de l'endemà. Els vols de tornada sortiran de Shanghai a les 00.45 de la matinada per aterrar a la capital catalana a les 8.05 del matí del mateix dia.

L'aerolínia explica que aquests horaris han estat pensats "per beneficiar tant el passatger d'empresa com el passatger de vacances".

Hu Aimin, cònsol general de la República Popular de la Xina a Barcelona, ha destacat que "la recuperació de la connexió directa entre Barcelona i Shanghai permetrà consolidar i reforçar les relacions comercials, econòmiques i culturals entre Catalunya i la Xina".

La recuperació de les connexions amb la Xina suspeses durant la pandèmia ha suposat un gran repte per a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. La ruta d'Air China entre Barcelona i Shanghai va registrar el 2019 prop de 40.000 passatgers directes i 100.000 més d'indirectes. El 2023, després de la incorporació de la ruta directa entre Barcelona i Pequín, al mes de juny, es van transportar 4.750 passatgers directes i també 22.000 passatgers indirectes.

El primer vol ha sortit aquest dimarts (Europa Press/Alberto Paredes)


Més de 50 connexions intercontinentals

Els últims 20 anys, l'aeroport del Prat ha triplicat el nombre de vols a destinacions fora d'Europa. Ha passat de 17 rutes intercontinentals el 2005, a més de 50 aquest estiu. Els últims anys, s'hi han sumat destinacions intercontinentals sense escales, sobretot als Estats Units, l'Àfrica i l'Orient Mitjà.

En total, l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ha operat aquest estiu 53 destins intercontinentals sense escales, la xifra més alta de la història d'aquesta infraestructura de transports.

14 als Estats Units, 7 a Llatinoamèrica, 17 a l'Àfrica, 8 a l'Orient Mitjà i 7 a l'Àsia, segons dades facilitades pel CDRA, el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries, format per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Aena i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Actualment, l'aeroport de Barcelona compta amb 53 destinacions de llarga distància.
 

Nord-americà i Llatinoamèrica:

Estat Units: Atlanta, Boston, Los Angeles, Miami, Nova York JFK, Nova York Newark, Filadèlfia, San Francisco, Washington, Dallas, Chicago

Canadà: Montreal, Toronto, Calgary

Ciutat de Mèxic

Bogotà (Colòmbia)

Buenos Aires (Argentina)

Sao Paulo (Brasil)

Santiago de Xile


Àsia:

Bakú (Azerbaidjan)

Singapur

Seül (Corea del Sud)

Xina: Hong Kong, Shenzhen, Pequín i Shanghai
 

Orient Mitjà:

Amman (Jordània)

Tel-Aviv (Israel)

Abu Dhabi

Dubai (Emirats Àrabs Units)

Doha (Qatar)

Aràbia Saudita: Riad, Jidda 

Kuwait


Àfrica:

Marroc: Fes, Marràqueix, Nador, Casablanca, Tànger, Rabat, Oujda, Ouarzazate, Tetuan

Algèria: Alger, Orà

Banjul (Gàmbia)

Dakar (Senegal) 

Egipte: el Caire, Luxor

Tunísia

Cap Verd


Un cop recuperats els vols a la Xina, ara tots els ulls estan posats a Àsia i Llatinoamèrica. Per tant, a recuperar el vol a Lima i aconseguir les rutes tan desitjades a Delhi i Tòquio.


El debat de l'ampliació del Prat

Barcelona continua sumant connexions intercontinentals en ple debat sobre un creixement turístic massiu i en plena polèmica de si l'aeroport ha tocat sostre i necessita ampliar-se.

Manel Nadal, nou secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha explicat que "el debat sobre la futura ampliació de l'aeroport del Prat s'ha d'abordar, escoltant totes les parts i tots els partits polítics. Hi ha diverses propostes sobre la taula i s'han d'estudiar totes aquelles que respectin veïns i medi ambient".

 

 

ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut