Barcelona repartirà bosses per recollir excrements i ampolles per netejar orins a propietaris de gossos

ACN Barcelona - L'Ajuntament de Barcelona repartirà 3.000 bosses per recollir excrements i 3.000 ampolles per netejar orins a propietaris de gossos. L'actuació forma part del pla Endreça que promou l'equip de govern encapçalat per Jaume Collboni i té l'objectiu d'informar sobre la tinença d'animals a la ciutat i sobre la regulació dels usos a l'espai públic. Fins al 31 d'octubre sis informadors es desplaçaran a vint-i-quatre espais dels deu districtes de la ciutat on s'han detectat problemes de civisme. En el marc del pla Endreça les actuacions relatives als gossos s'adrecen sobretot a les estones de passeig quan fan ús de l'espai públic per minimitzar les molèsties potencials a la resta del veïnat.

D'aquesta manera es vol millorar la convivència entre persones i animals a l'espai públic, detectar conductes disruptives i explicar als responsables de gossos les bones pràctiques de tinença responsable i convivència a l'espai públic. Els informadors també faran enquestes a la ciutadania sobre la tinença de gossos i els usos de l'espai públic i sobre la percepció d'espècies salvatges.

En paral·lel a aquesta actuació, l'Ajuntament també preveu implantar a tota la ciutat més d'un centenar de zones d'usos compartits (anomenades ZUC) en les quals els animals poden anar deslligats en uns horaris determinats. A més, es preveu actualitzar les àrees d'esbarjo per a gossos, millorar el manteniment dels espais per a gossos i impulsar campanyes davant les infraccions més habituals (com la brutícia causada pels excrements no recollits a l'espai públic), entre altres.

Anar al contingut