Alerta per les ràfegues de vent arran de la borrasca Kirk: Barcelona tanca els parcs i jardins

Procedent de l'Atlàntic, l'huracà Kirk ha derivat en una borrasca potent que afectarà gran part del litoral català

RedaccióActualitzat

Alerta per les fortes ratxes de vent previstes per aquest dimecres a la tarda a gran part de Catalunya, sobretot a les comarques del Pirineu i del litoral nord-est. Protecció Civil ha activat el pla Ventcat arran de l'arribada de la borrasca Kirk, derivada de l'huracà que duu el mateix nom.

Durant la tarda, s'estan enregistrant ratxes de 61,6 km/h al Port de Barcelona, 65,5 km/h a Castell d'Aro i 86,8 km/h a Portbou

A Barcelona, l'Ajuntament ha decidit tancar tots els parcs i jardins de la ciutat. A través de la Protecció Civil municipal, el consistori ha activat a les 14.10 hores el pla d'actuació municipal per les ventades.

Els bombers de la ciutat han fet un centenar de sortides per incidències relacionades amb el vent:

Tot i això, Protecció Civil ha assegurat que no consten incidències rellevants a cap punt del territori. 


Tancar portes i finestres

L'Ajuntament de la capital catalana recomana tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, així com retirar els testos o altres objectes dels balcons o finestres que puguin caure al carrer i provocar un accident. 

A més, també recorden que el vent pot fer caure les motos o elements de mobiliari urbà, per la qual cosa suggereixen que es tingui cura dels vehicles estacionats. I al caminar pel carrer, allunyar-se de murs i arbres que es puguin desprendre.


L'huracà Kirk, procedent de l'oceà Atlàntic, ha acabat arribant a Europa aquesta setmana en forma de borrasca intensa.

En paral·lel, els serveis d'emergències tenen la vista posada al litoral per la mala mar, amb onades de fins a 2,5 metres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut