Barcelona vol ser ciutat referent de la cultura vegetariana i vegana
La proposta, a càrrec d'ERC, s'ha aprovat amb el suport de BComú, CiU, el PSC i la CUP i amb l'abstenció del PP i Ciutadans
La majoria de grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona han aprovat en la comissió d'Economia i Hisenda que el ple de finals d'abril pròxim voti a favor de declarar Barcelona 'veg-friendly', (amiga de la cultura vegana i vegetariana) amb l'objectiu de ser un referent internacional en defensa d'aquest estil de vida.
La proposta, a càrrec d'ERC, s'ha aprovat amb el suport de BComú, CiU, el PSC i la CUP i amb l'abstenció del PP i Ciutadans, que s'han queixat que podia "coartar la llibertat d'hàbits alimentaris". L'abstenció de Ciutadans i el PP l'han justificat aquests grups polítics perquè han valorat que la iniciativa ''obligava'' a un determinat estil de vida.
Alfred Bosch, regidor d'Esquerra, ha destacat que Barcelona ja té una tradició consolidada a favor de la dieta vegetariana després que el 2009 i el 2012 publiqués la primera i segona edició d'un catàleg de botigues veganes i vegetarianes, amb 63 establiments.
Els grups que han donat suport a la iniciativa han defensat que la dieta vegana i vegetariana "era respectuosa amb el medi ambient i en el tracte dels animals". La iniciativa d'ERC defensa la declaració de ciutat 'veg-friendly', la creació d'un punt d'informació i divulgació d'aquesta cultura constituint un 'BCNVegPoint' de gestió municipal, la publicació de la tercera edició d'establiments vegans i vegetarians i el compromís de l'Ajuntament per impulsar campanyes de foment i difusió d'aquesta cultura.
Bosch ha demanat que Barcelona s'adhereix a la campanya de 'Dilluns sense carn' impulsada a ciutats com Oslo o Los Angeles, entre altres ciutats del món. Aquesta campanya, Meat Free Monday, determina que tota l'alimentació que provingui de l'administració de la ciutat sigui vegetariana els dilluns.