Madrid

Bárcenas: "Estic molt content, he pogut aportar les proves que demostren la meva innocència"

El tresorer del PP i senador, Luis Bárcenas, ha afirmat en sortir del Tribunal Suprem on ha declarat com a imputat pel "cas Gürtel" que ha aportat les proves que demostren la seva innocència. Després de testificar durant gairebé tres hores davant del jutge de l'alt tribunal, Bárcenas ha dit que estava "molt content d'haver pogut declarar i d'aportar les proves que demostren la meva innocència". El tresorer del PP ha testificat davant el jutge per un presumpte delicte fiscal i per un de suborn. Un centenar de periodistes l'han esperat després de declarar davant la porta de la seu judicial. Després d'escoltar-lo, el jutge haurà de decidir si l'imputa o no en el cas, però no podrà prendre mesures cautelars, perquè la compareixença és voluntària.

Actualitzat
Bárcenas ha declarat davant del Tribunal Suprem finalment, i n'ha sortit "molt content" després d'haver afirmat que estava "absolutament tranquil" a la seva arribada a la seu judicial. Allà l'ha interrogat durant quasi tres hores en qualitat d'imputat provisional el magistrat Francisco Monterde, que instrueix el "cas Gürtel" en aquest òrgan jurisdiccional. El tresorer del PP i senador ha afirmat que ha "aportat les proves que demostren la seva innocència".

La declaració s'ha fet únicament davant de l'instructor i el representant del ministeri fiscal, ja que s'ha declarat el secret de sumari. Bárcenas ha arribat en un cotxe fosc i poc després en un altre vehicle ho han fet els seus advocats, Miguel Bajo i Alfonso Trallero.

La citació de Bárcenas es va fer divendres passat, després que l'instructor rebés els testimonis del tresorer i de l'aforat Jesús Merino, que eren al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que investiga els implicats en la presumpta trama corrupta lligada a l'empresari Francisco Correa.

El 25 de juny passat, el Tribunal Suprem va admetre a tràmit la investigació dels aforats en la suposada trama corrupta i va deixar la resta de la investigació al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Pel que fa a Bárcenas, el Suprem afirmava, en la seva interlocutòria, que les anotacions existents als documents intervinguts al registre del pis pertanyent a la xarxa de Correa i les que queden de la comptabilitat intervinguda "són indiciàriament expressives de la recepció de quantitats econòmiques, també de l'abonament d'un viatge turístic" de l'aforat, a qui "s'identifica amb el seu nom, amb les inicials del seu nom i cognom, amb el seu cognom o amb l'expressió "Luis el Cabrón".

Després d'escoltar-lo, el jutge ha de decidir si l'imputa o no en el cas, però no podrà prendre mesures cautelars, perquè la compareixença és voluntària. Tant Bárcenas com Merino han rebut el suport de la direcció del PP, que n'ha defensat reiteradament la innocència i els ha mantingut en els càrrecs, tot i que algunes veus internes del partit en reclamen el cessament. Fins i tot el líder del PP, Mariano Rajoy, ha hagut de negar que Bárcenas el sotmeti a xantatge pel fet de no haver-lo cessat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut