Madrid

Bárcenas va fer aflorar els 10 milions d'euros que tenia a Suïssa a través de societats

Després que Hisenda va desmentir que Bárcenas hagués regularitzat 10 dels 22,5 milions d'euros que tenia a Suïssa, l'advocat de l'extresorer del PP ha aclarit que el seu client ho va fer a través de les seves societats, i que per això no consta el seu nom.

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, va regularitzar 10 milions d'euros dels 22,5 que tenia a Suïssa. El Ministeri d'Hisenda havia desmentit aquest fet perquè el nom de Bárcenas no constava al llistat dels que van regularitzar diners, però el seu advocat, Alfonso Trallero, ha puntualitzat que els va legalitzar a través de les seves societats i que per això no hi consta el seu nom.

A més, en declaracions als mitjans, l'advocat de Bárcenas ha afirmat que desconeix per quin mètode va fer aflorar aquests diners el seu client, ja que ho podria haver fet acollint-se a l'amnistia fiscal o bé seguint la llei i pagant els impostos corresponents. Segons Trallero, Bárcenas tenia comptes a Suïssa des del 1988, i quan els seus socis van deixar de treballar amb ell, va ser quan va voler regularitzar aquests 10 milions d'euros, que eren guanys aconseguits amb diversos negocis a l'estranger. Són declaracions de Trallero a Cuatro.

A més dels comptes a Suïssa, el jutge de l'Audiència Nacional que investiga el "cas Gürtel" ha trobat almenys 2,5 milions d'euros en dos comptes a Nova York vinculats a l'extresorer del PP i una transferència de dos milions més del compte de Bárcenas a Suïssa en un altre de Connecticut, també als Estats Units. Segons la documentació del cas, Bárcenas justificava els seus grans capitals al·legant que tenia negocis immobiliaris a Vaquèira, que feia compra-venda d'obres d'art i tenia participacions en una desena d'empreses

Mentrestant, el Partit Popular es continua desmarcant del seu extresorer i exsenador i reitera que Bárcenas, imputat en el "cas Gürtel", ja no és membre de la formació.
Anar al contingut