El dia 14 de setembre començarà el curs escolar
Incertesa sobre l'inici de la part lectiva del curs (Ccma)

Bargalló diu que els centres obriran al setembre, però no està clar quan començaran les classes

Pel que fa a una possible tornada a les escoles al mes de juny, el conseller d'Educació ha explicat que el retorn podria ser esglaonat

RedaccióActualitzat

El conseller d'Educació adverteix que l'inici del curs que ve, previst per al 14 de setembre, perilla si les preinscripcions no es poden fer al maig.

Josep Bargalló ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'estat d'alarma, previst fins al 9 de maig, manté aturats tots els procediments administratius i que si això es continua allargant no hi haurà temps material per planificar el curs.

Tot plegat podria fer que els centres obrissin les portes l'1 de setembre, però que els alumnes no s'hi poguessin incorporar fins més tard.

"El curs comenaçarà com estava previst si podem fer la preincricpió i l'assignació de professors i grups en un temps lògic. Fins que l'estat d'alarma no s'aixequi no es podrà fer. Els centres obriran al setembre segur. L'evolució del desconfinament marcarà si la part lectiva la podrem fer com volem. Si la preinscripció no és fins al juliol, la part lectiva serà una mica més tard"

L'entrevista sencera al conseller Bargalló:

Pel que fa a una possible tornada a les escoles al mes de juny, el conseller d'Educació ha explicat que el retorn podria ser esglaonat.

Sobre la possibilitat d'incorporar activitats de reforç escolar als casals d'estiu i ampliar el nombre de places i beques, el conseller es mostra disposat a obrir més equipaments, però condiciona la contractació de personal docent a una partida extraordinària del Ministeri d'Educació:

Bargalló reconeix que el seguiment del tercer trimestre està sent desigual i que els alumnes afectats per la bretxa digital encara no estan connectats. De fet, aquest dilluns comencen a repartir-se gairebé 21.000 packs tecnològics amb prioritat per a sisè de primària, quart d'ESO, segon de batxillerat i cicles formatius.

Insisteix que no es tracta de fer una rèplica de l'activitat a l'aula i apunta que alguns centres han rebut un toc d'alerta per part de la inspecció per estar sobrecarregant de feina els alumnes.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Josep Bargalló
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut