Les oposicions de mestres i professors es faran entre el setembre i el desembre
Una aula buida (ACN / Elisenda Rosanas)

Bargalló, "esperançat i convençut" de poder reobrir les escoles abans de Sant Joan

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts es reprèn el curs escolar a distància, però el conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha mostrat "esperançat i convençut" de poder-lo acabar de manera presencial amb la reobertura de les escoles abans de Sant Joan.

En una entrevista a Ràdio 4, el conseller ha recalcat que faran cas sempre de les autoritats sanitàries i que si l'evolució del coronavirus continua sent positiva "s'hauria de poder obrir" les escoles abans de final de curs:

"Seria molt bo que ho poguéssim fer, i treballem ja amb l'operatiu de reobertura. Esperem poder fer-ho i ni que fos una setmana voldríem poder obrir."

Bargalló ha avisat, però, que no obriran totes el mateix dia, perquè seria un error, i que es farà per territoris i per edats.


"El més important no és el temari, sinó mantenir el contacte"

Bargalló prioritza, a partir d'aquest dimarts, quan està prevista la represa del curs escolar a distància, que els alumnes no perdin el contacte amb els mestres i professors i que mantinguin els hàbits. Ha assegurat que "en cap cas es pretén que facin tot el temari".

"A hores d'ara el temari és el menys important, el més important és no perdre el contacte."

Per Bargalló, es tracta de posar en pràctica una innovació educativa, una escola menys memorística i on el treball és molt més important. Es tracta, segons ha afegit, d'una nova concepció d'escola que moltes ja aplicaven, però que ara en la distància i amb les limitacions del confinament cal generalitzar.

Bargalló ha explicat que ara a l'alumne no li hem de donar deures, sinó posar-li reptes, fer-lo pensar, investigar... però no en un horari fix.

 

El conseller ha recordat que molta gent ha perdut familiars, que es tracta de familiars dels alumnes, i que això no s'ha d'oblidar a l'hora de fer un ensenyament no presencial.

"No ha estat ni serà un curs normal. Tot el que es farà a partir d'ara no ha de servir per suspendre. "

Per Bargalló, seria injust que algú suspengués pel que hagi passat a partir del 12 de març, perquè hi ha moltes limitacions, i ha recordat que "ja hi ha dues terceres parts del curs fetes".

El responsable d'Educació ha admès que en alguns cursos, com els que acaben primària i passen a ESO, els de 2n de batxillerat o els que acaben 4t ESO, s'ha de fer avaluació final amb un resultat, i ha recordat que els alumnes sí que podran recuperar.

Tot i això, Bargalló ha tornar a descartar un aprovat general i ha insistit que s'ha de continuar treballant amb els alumnes i fer acompanyament en el treball, però que tot ha de ser en positiu.

Bargalló anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles, perquè el confinament s'allargarà
El conseller Bargalló, en una entrevista

Pel que fa als docents, el conseller ha assegurat que ells també n'estan aprenent i també ho estan patint, i estan fent esforços absoluts per tenir aquesta connexió amb els alumnes. Bargalló ha assegurat que també n'hi ha que tenen problemes de connexió, que s'estan resolent, i n'ha elogiat la tasca, que ha qualificat de magnífica.

 

La bretxa digital: demà no haurà arribat el material

Pel que fa a les limitacions de moltes famílies que no tenen connexió a internet, o poques dades, o que no tenen dispositius en condicions, Bargalló ha explicat que són unes 52.000 i que s'ha preparat un operatiu per fer-los arribar o connexió, o dades, o un dispositiu.

Ha admès que demà aquest material no haurà arribat a ningú, perquè ha d'arribar ben formatejat a les famílies i s'hi està treballant.

Bargalló ha assegurat que els primers equips arribaran aquesta setmana. Segons ha explicat, són les 11.000 famílies que no tenen ni connexió, ni dispositiu, mentre que les menys necessitades seran ateses en noves onades els pròxims dies.

Segons el conseller, hi ha 100.000 dispositius a les escoles que es portaran a les famílies que no en tenen. Però ha reconegut que les targetes de dades i els rúters necessaris són més difícils de localitzar.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut