París / Brussel·les

Barroso destaca el paper "essencial" de Sarkozy i la seva dona en la resolució del cas de les infermeres búlgares i el metge palestí

Les reaccions a l'alliberament de les infermeres búlgares i el metge palestí acusats per Líbia d'haver contagiat la sida a centenars de criatures d'aquell país no s'han fet esperar. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha volgut destacar el "paper essencial" del president francès i la seva dona per posar fi al malson de les infermeres i el metge. A més, ha afirmat que la resolució del cas contribuirà a "normalitzar" les relacions entre la UE i Líbia. El president francès, Nicolas Sarkozy, per la seva banda, ha anunciat que aquest dimecres mateix viatjarà a Líbia i ha afirmat que ni l'estat francès ni la Unió Europea no han posat ni "un euro" per a l'alliberament.

Actualitzat
El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao, s'ha pronunciat sobre la resolució del cas de les infermeres búlgares i el metge palestí. Pel president de la Comissió Europea, aquest alliberament contribuirà a "normalitzar" les relacions entre la UE i Líbia.

Barroso també ha volgut aclarir que l'alliberament no s'ha produït a canvi de més diners de la UE per als afectats de la malaltia, sinó gràcies al compromís de "normalitzar" les relacions entre la UE i Líbia.

El president de la CE ha admès que el desenllaç final ha estat possible "gràcies al suplement d'interès" del president francès, Nicolas Sarkozy, i la seva dona, Cécilia, i ha admès haver mantingut "llarga conversa telefònica" amb el president libi, Muammar al-Gaddafi.

Ni un euro

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha anunciat que l'alliberament s'ha pogut aconseguir gràcies a la intervenció de forma conjunta de la UE i del govern francès. A més, Sarkozy ha anunciat que anirà a Líbia aquest dimecres, un cop s'ha resolt amb èxit l'alliberament de les cinc infermeres i el metge palestí nacionalitzat búlgar.

Sarkozy també ha volgut destacar que ni l'estat francès ni la Unió Europea no han posat ni "un euro" per a l'alliberament de les infermeres i el metge, condemnats per la justícia líbia pel contagi amb el virus de la sida a 500 nens libis.  

La intenció del president francès amb aquest viatge, que ha qualificat de "polític", és "ajudar Líbia a reintegrar el concert de nacional". Sarkozy també ha volgut aparcar la polèmica sobre la intervenció de la seva dona en aquest cas, una intervenció que ha considerat "destacable".

Nicolas Sarkozy també ha volgut esmentar la mediació "extremament important" de Qatar en la resolució del conflicte. Segons el president francès, en un moment donat tant ell com el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, van considerar que "feia falta la intervenció d'un estat amic", ha afirmat en al·lusió a Qatar.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut