
Bars i restaurants demanen ajudes per posar aparells que millorin la qualitat de l'aire
Purificadors i mesuradors de CO2 poden contribuir a millorar la ventilació dels locals, clau per a la seguretat de clients i treballadors
La restauració, després de l'aixecament del toc de queda i l'ampliació de l'horari fins a les 11 de la nit, ara treballa per recuperar l'horari complet i la totalitat de l'aforament. Però un dels punts clau per donar seguretat als clients i empleats, que són tot el dia al local, és la ventilació.
Alguns ja estan instal·lant sistemes de regeneració i purificació de l'aire, però és una inversió de milers d'euros que, després d'encara una crisi sense precedents al sector, no tothom es pot permetre i per això alguns opten per posar mesuradors de CO2.
Els purificadors regeneren totalment l'aire, mentre que els mesuradors indiquen el nivell de CO2, una dada que serveix als restauradors per saber quan l'aire del seu local està saturat i han d'obrir portes o finestres per airejar.
Per als que es poden permetre posar purificadors és una inversió de cara a futures pandèmies: "Ens estalviarem en el futur passar situacions similars." Però per als que la crisi ha castigat més, és un cost difícil d'assumir i reclamen ajudes de l'administració: "Sempre que ens ajudin a pagar-ho perquè 'amb la que està caient' no està la cosa per posar aparellets."
Una possibilitat que l'administració no descarta, perquè no es pot obligar a fer aquesta despesa:
- ARXIVAT A:
- Coronavirus DesescaladaCovid-19