Dolors Bassa a la sortida de Puig de les Basses al febrer (ACN)

Bassa sortirà de la presó per treballar en una entitat de serveis essencials

Bassa podrà sortir cinc dies a la setmana, amb una jornada de sis hores, després que se li hagi modificat l'article 100.2 del reglament penitenciari
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

L'exconsellera de Treball Dolors Bassa podrà sortir una altra vegada de la presó de Figueres per anar a treballar, ara a una entitat que presta serveis socials. Bassa ja tenia concedit un 100.2 per cura d'un familiar, però, amb la situació de pandèmia, aquest dret li ha quedat congelat.

Segons ha informat el Departament de Justícia, fins ara Bassa tenia autoritzat sortir tres dies a la setmana, vuit hores cada jornada, per tenir cura de la seva mare, en virtut de l'article 100.2 del reglament penitenciari, aprovat pel jutjat de vigilància penitenciària.

Amb aquesta modificació del seu programa de sortides, la consellera podrà sortir cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, amb una jornada laboral de sis hores, tal com ha acordat la junta de tractament de la presó de Puig de les Basses. Aquest règim flexible aplicat a Bassa haurà de tornar a ser avalat pel jutjat de vigilància penitenciària, encara que és d'aplicació immediata.

La Generalitat ja ha avançat que no informarà ni de la data de l'inici de les sortides ni de les empreses ni entitats de destí, "d'acord amb l'obligació de protegir la intimitat de les persones afectades".


L'article 100.2 i l'estat d'alarma

Les sortides de la consellera van quedar suspeses arran de l'estat d'alarma pel coronavirus, sense que hagi pogut reprendre-les, com sí que han fet el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

El motiu és que el Departament de Justícia exigeix tenir feina a l'exterior i que el centre de treball estigui obert malgrat el confinament, mentre que no se'ls permet sortir per cuidar persones dependents o fer voluntariats.

Ara, la junta de tractament de la presó de Puig de les Basses de Figueres ha acordat modificar les condicions del 100.2 de Bassa i li ha autoritzat sortir per exercir una feina en una entitat que presta serveis considerats essencials.

La mesura no afecta els altres presos als quals se'ls van autoritzar sortides pel 100.2 per tenir cura de familiars o dur a terme tasques de voluntariat, com és el cas, fins ara, de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez.


Mesures per la pandèmia

Quan es va aixecar el confinament per a una part dels treballadors no essencials, les presons també van poder reprendre les sortides dels interns amb permisos per treballar, utilitzant aquest article 100.2, si eren treballadors de sectors que ja havien reprès l'activitat.

Un cop tornin a la presó a passar la nit, els reclusos que surtin a treballar no podran compartir espai ni estar en contacte amb altres presos que no hagin gaudit de permisos.

D'aquesta manera, el Departament de Justícia pretén evitar la propagació del coronavirus dins dels recintes penitenciaris.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Dolors Bassa Judici procés Govern empresonat Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut