Imatge d'arxiu del president i el director financer de la SGAE sortint de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del president i el director financer de la SGAE sortint de l'Audiència Nacional. (Foto: EFE)
Madrid

Bautista deixa la direcció de la SGAE pel cas de corrupció que envolta l'entitat

El fins ara president del Consell de Direcció de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors) ha presentat la renúncia aquest dimarts, i la junta directiva de l'entitat l'hi ha acceptada, segons ha anunciat davant els mitjans el compositor i escriptor Sabino Méndez.

Actualitzat
La junta directiva de la SGAE s'ha reunit aquesta tarda de dimarts, com havia anunciat fa uns quants dies, amb la intenció de crear la Comissió Rectora que haurà de dirigir l'entitat i dur a terme una investigació interna.

La junta rectora estarà formada per quatre autors i un editor, i presidida per una "figura externa i independent i de reconegut prestigi".

Integren la Comissió Rectora Ernesto Caballero, Alvaro de Torres, Imanol Uribe, Víctor Manuel San José i Tomás Marco. La junta també ha debatut sobre quina persona es proposarà com a president extern d'aquesta comissió, però no ho farà saber fins d'aquí uns quants dies.

Aquesta comissió rectora iniciarà una investigació interna per "depurar responsabilitats en què s'hagi pogut incórrer en relació amb les pràctiques seguides per a la contractació en el Departament de Sistemes i Informàtica, que conclourà amb un informe", explicava la Junta Directiva en un comunicat.

La nova comissió rectora té capacitat executiva, fins i tot per poder destituir Teddy Bautista, però no ha calgut perquè, finalment, el totpoderós màxim responsable de la SGAE durant molts anys se n'ha acabat anant.

Agraïment i milers d'euros

La junta ha agraït a Bautista la seva feina i expressa "confiança en la seva honorabilitat".

Teddy Bautista és un cantant que no participa en activitats creatives des de principis dels anys vuitanta, quan va assumir els càrrecs a la SGAE. Ara fa uns quants anys es va acordar que rebria una pensió vitalícia, del 90% del seu sou, cosa que li reportaria uns 25.000 euros al mes, un sou molt elevat.

No se sap si la nova situació el deixa sense aquesta retribució o si la mantindrà.

Deixar de pagar

El cas de la SGAE va provocant altres efectes, com per exemple l'anunci de l'Ajuntament de Burgos que no pagarà a la SGAE fins que s'aclareixi l'assumpte de la possible corrupció. El deute d'aquest consistori és d'uns 30.000 euros en concepte dels concerts i altres actes organitzats durant les festes patronals recents.


Anar al contingut