Begoña Gómez
Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu (Europa Press/Diego Radamés)

Begoña Gómez s'acull al seu dret a no declarar davant del jutge

Ha entrat entorn de les deu del matí als jutjats de la plaça Castilla, directament per pàrquing i sense ser vista, i pocs minuts després ha sortit

Manu Alonso CalvoActualitzat

La dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge Juan Carlos Peinado que la investiga per presumpte tràfic d'influències i corrupció en els negocis.

Begoña Gómez ha arribat en cotxe i ha entrat directament pel pàrquing, perquè així ho ha autoritzat la degana dels jutjats, María Jesús del Barco, que també ha limitat l'accés a la planta on havia de declarar Gómez per evitar l'entrada d'agitadors ultres que enregistrin imatges del moment.

Assegura que no té res a amagar, però no veu prou garanties en el procés que la investiga per tràfic d'influències. Les acusacions populars demanaran que Pedro Sánchez declari com a testimoni.

Això passa la mateixa setmana que el soci de Gómez, l'empresari Carlos Barrabés, hagi declarat davant del jutge que s'havia reunit amb Gómez en diverses ocasions a La Moncloa i en alguna d'aquestes trobades havia coincidit amb Pedro Sánchez.

 

Segona vegada als jutjats, primera vegada que declara

Ha estat la segona vegada que Gómez ha trepitjat els jutjats. Ja havia estat citada el 5 de juliol, però el jutge que porta el cas va suspendre la declaració quan feia pocs minuts que havia començat el judici.

El motiu per no declarar: la defensa de Gómez assegurava que no li havien notificat l'existència d'una altra querella de l'associació ultracatòlica Hazte Oír. La defensa de la dona de Sánchez va repetir en diverses ocasions que no coneixia els fets pels quals se la investigava.

 

Desgastar políticament Sánchez a través de la seva dona

El Partit Popular aprofita aquests dies el cas de Begoña Gómez com a arma llancívola contra el govern de Sánchez. Aquesta mateixa setmana, en què el president ha presentat el seu pla de regeneració democràtica al Congrés, els populars l'han acusat de fer-lo servir com a cortina de fum.

Segons el PP, és l'excusa perfecta per tapar els presumptes delictes de tràfic d'influències i de corrupció en els negocis de la seva dona.

El president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez, en un acte de campanya europea del PSOE
El president espanyol, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez, en un acte de campanya europea del PSOE

Per què s'investiga Begoña Gómez?

Begoña Gómez està sent investigada per presumpta corrupció i tràfic d'influències per una denúncia que va interposar el pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias. El pseudosindicat mateix va reconèixer que la denúncia estava basada en retalls de premsa.

Manos Limpias denuncia que la dona de Pedro Sánchez va fer servir les seves influències per beneficiar dos empresaris: Javier Hidalgo i Juan Carlos Barrabés amb ajudes públiques i contractes amb el govern que presideix el seu marit. Unes afirmacions que desmenteixen dos informes de l'UCO, la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Javier Hidalgo hauria jugat un paper important en el rescat del govern espanyol de la companyia aèria Air Europa durant la pandèmia, i Juan Carlos Barrabés era col·laborador en el màster que codirigia Gómez a la Universitat Complutense de Madrid. 

L'obertura de diligències contra Begoña Gómez va provocar la inèdita aturada de 5 dies del president del govern espanyol per reflexionar sobre el seu futur.
 

Barrabés, citat com a investigat

El jutge que està investigant Begoña Gómez, Juan Carlos Peinado, ha decidit canviar la condició de Carlos Barrabés. L'empresari passa de testimoni a investigat i el jutge l'ha citat el dia 29 de juliol.

El titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid ha pres la decisió després que Barrabés declarés com a testimoni dilluns passat i admetés que es va reunir "quatre o cinc vegades" amb Gómez a La Moncloa i que, en dues ocasions, també hi havia Sánchez.

Després de la declaració, les acusacions van sol·licitar al jutge que canviés la condició de testimoni per la d'investigat i el tornés a citar.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut